Φταίει ο Χάρι Πότερ για το θανατηφόρο με αυτόνομο όχημα;

Φταίει ο Χάρι Πότερ για το θανατηφόρο με αυτόνομο όχημα;

Φταίει ο Χάρι Πότερ για το θανατηφόρο με αυτόνομο όχημα;

Ο πρώτος θάνατος σε τροχαίο με αυτόνομο όχημα μπορεί να οφείλεται στην απόσπαση προσοχής του οδηγού του, επειδή παρακολουθούσε μία ταινία την ώρα του δυστυχήματος.

Φως στο τραγικό δυστύχημα, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο οδηγός ενός αυτόνομου οχήματος Tesla Model S, ρίχνουν οι έρευνες των αμερικανικών Αρχών. Η κατασκευάστρια εταιρείας ανέφερε, ότι το Ι.Χ. προσέκρουσε στα πλευρά μίας νταλίκας και πέρασε κάτω από την καρότσα της. Προφανώς ο αυτόματος πιλότος, που ήταν ενεργοποιημένος, αλλά και ο οδηγός του Tesla δεν αντιλήφθηκαν εγκαίρως το λευκό φορτηγό με φόντο τον φωτεινό ουρανό. Αν είχε χτυπήσει το Tesla στο μπροστινό ή στο πίσω μέρος της νταλίκας, θα είχε βρει πάνω στους τροχούς και στους άξονες, ενώ θα είχε ενεργοποιηθεί το σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος και θα είχε αποφευχθεί ο θάνατος του οδηγού του.

Πραγματική θλίψη και σοκ προκαλεί και η κατάθεση του οδηγού του φορτηγού, που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο Levyjournalonline.com. To συγκεκριμένο site αναφέρει, ότι το θανατηφόρο δυστύχημα έγινε στις 7 Μαΐου το μεσημέρι και ότι το θύμα ήταν ένας 45χρονος από το Οχάιο. Ο οδηγός του φορτηγού υποστήριξε, ότι το Tesla πέρασε κάτω από την καρότσα της νταλίκας και συνέχισε την πορεία του βγαίνοντας από τον δρόμο και διαλύοντας δύο φράχτες, για να σταματήσει μερικές δεκάδες μέτρα πιο κάτω. Ο οδηγός του πέθανε επιτόπου, ενώ ο 62χρονος νταλικιέρης έσπευσε στο διαλυμένο Tesla και διαπίστωσε με έκπληξη, ότι στην οθόνη του έπαιζε μία ταινία του Χάρι Πότερ. Αυτό αλλάζει τα δεδομένα, καθώς προκύπτει πλέον ένας συνδυασμός τεχνικής αδυναμίας και απόλυτης απόσπασης της προσοχής του οδηγού από την κυκλοφορία. O τελευταίος είναι υποχρεωμένος να βρίσκεται πάντα σε εγρήγορση, ακόμη και αν έχει ενεργοποιηθεί το σύστημα αυτόνομης οδήγησης.

Best of internet