Γιατί κοστίζει αυτό το Mini όσο μία Ferrari;

Γιατί κοστίζει αυτό το Mini όσο μία Ferrari;

Γιατί κοστίζει αυτό το Mini όσο μία Ferrari;

Σχεδόν 200.000 ευρώ εκτιμάται η αξία ενός Mini ηλικίας περίπου τριών δεκαετιών λόγω της ένδοξης προϊστορίας του στους αγώνες!

Σήμερα είναι μία μεγάλη ημέρα για τον βρετανικό οίκο δημοπρασιών ‘’Coys’’, καθώς βγάζει στο σφυρί 140 κλασικά αυτοκίνητα διαφόρων κατηγοριών. Ένα από αυτά ξεχωρίζει, επειδή πρόκειται για ένα λιλιπούτειο μοντέλο με υψηλή αξία, που εκτιμάται ότι κυμαίνεται μεταξύ 160.000 και 200.000 ευρώ. Συγκεκριμένα αναφερόμαστε σε ένα Mini 1275 GT Clubman Saloon του 1978, το οποίο έχει γράψει ιστορία στους αγώνες.

Ο βρετανός οδηγός αγώνων Ρίτσαρντ Λόνγκμαν έκανε πολλές μετατροπές στο μικροσκοπικό αυτοκίνητο και έλαβε με αυτό μέρος το 1978 στο βρετανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού ‘’British Touring Car Championships’’. Το Mini Clubman αποδείχθηκε πραγματικός σίφουνας και νίκησε στους έντεκα από τους δώδεκα αγώνες της κατηγορίας του. Ένα χρόνο αργότερα ξαναπήρε ο Λόνγκμαν θέση στο μπάκετ του οδηγού, κατέκτησε την πρώτη θέση στους δέκα από τους δώδεκα αγώνες και ανακηρύχθηκε εκ νέου πρωταθλητής στην κατηγορία του.

Αυτά τα αποτελέσματα έκαναν το ανίκητο Mini κομμάτι της ιστορίας των μηχανοκίνητων σπορ στην Αγγλία και ανέβασαν την αξία του στα ουράνια. Η τελευταία εκτιμάται γύρω στις 200.000 ευρώ, όσο δηλαδή κοστίζει περίπου - στο εξωτερικό - και μία ολοκαίνουρια Ferrari 458 Italia. Όποιος το αγοράσει πάντως, θα πρέπει να συμφιλιωθεί με ορισμένες ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, που διαθέτει μόνον μία θέση για τον οδηγό και τα πίσω καθίσματα έχουν βγει, για να κάνουν χώρο σε δύο λάστιχα ρεζέρβες.

Best of internet