Κατά Brexit οι Ντένις, Ζέτσε, υπέρ ο Έκλεστοουν

Νίκος Τσιώκος
Κατά Brexit οι Ντένις, Ζέτσε, υπέρ ο Έκλεστοουν
Οι Ρον Ντένις, Ντίτερ Ζέτσε τάχθηκαν κατά του Brexit, ενώ υπέρ είναι ο Μπέρνι Έκλεστοουν, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δε θα επηρεάσει τη Formula1.

Στην απόφαση για Brexit αναφέρθηκαν οι Ρον Ντένις, Ντίτερ Ζέτσε και Μπέρνι Έκλεστοουν. Ο ισχυρός άνδρας της McLaren και αυτός της Daimler (Mercedes) τάχθηκαν κατά αυτής, ενώ ο ισχυρός άνδρας της Formula1 είναι υπέρ.

Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι το Brexit δε θα επηρεάσει την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού τονίζοντας πως απλά θα συνεχιστεί η ζωή. «Είμαι υποστηρικτής (του Brexit), είναι το καλύτερο. Αν έχουμε κάτι να πουλήσουμε, ο κόσμος θα αγοράσει, είτε είναι από την Κίνα, είτε από την Ιταλία, είτε από τη Γερμανία.

Απλά θα το ξεπεράσουν και θα συνεχίσουν τις ζωές τους», είπε ο 85χρονος στο πρακτορείο Reuters. Από τη μεριά του, ο Ντένις έστειλε γραπτή επιστολή στην εφημερίδα The Times, μέσω της οποίας παρέθεσε τη θέση του. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση διαστρεβλώνεται από τη νομοθεσία για τα σχήματα φρούτων, την υγεία και την ασφάλεια, αλλά αυτό δεν αφορούσε αυτή την ψήφο.

Αυτό το δημοψήφισμα είναι μία επιλογή μεταξύ του γνωστού και του αγνώστου. Το γνωστό είναι η σύγχρονη Ευρώπη, ένα ποικίλο, αλλά ενωμένο εμπορικό και πολιτιστικό εργοστάσιο παραγωγής. Το άγνωστο δεν έχει μοντέλο, δυνατότητα μέτρησης και καμία διαδικασία. Είναι ανάξιο της λέξης ''εναλλακτικός''. Η McLaren έχει τη βάση της στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πάνω από 3000 οικογένειες επηρεάζονται από τα πλούτη μας, καθώς είναι οι παροχείς μας και οι εργαζόμενοί τους. Η παραμονή στην Ευρώπη είναι θεμελιώδης ακμή για την επιχειρηματικότητα της McLaren», έγραψε ο Ντένις. Με τη σειρά του, ο Ζέτσε εξέφρασε τη λύπη του για το Brexit. «Δεν είναι καλή μέρα για την Ευρώπη και κατά την άποψή μου σίγουρα όχι για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Γεωγραφικά η χώρα μπορεί να είναι ένα νησί, όμως δεν ισχύει το ίδιο πολιτικά και οικονομικά. Τώρα είναι ακόμα πιο ουσιώδες που η Ευρώπη δε θα συνεχίσει να παρασύρει περαιτέρω χωριστά. Σε σχέση με την Daimler, δεν περιμένουμε άμεση επίδραση», ήταν τα λόγια του.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι οι 7 από τις 11 ομάδες του γκριντ έχουν τη βάση τους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πιο συγκεκριμένα η Mercedes στο Μπράκλει και στο Μπρίγουορθ, η Renault στο Ένστοουν, η Red Bull στο Μίλτον Κέινς, η Williams στο Γκρόουβ, η Force India στο Σίλβερστοουν, η McLaren στο Γουόκινγκ και η Manor στο Μπάνμπερι, όπου έχει... σπίτι και η Haas στην ευρωπαϊκή ζώνη, αφού το πρώτο είναι στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!