«Όχι στην προπαγάνδα υπέρ του Brexit» λέει η Nissan

Πέτρος Πιτσίνης
«Όχι στην προπαγάνδα υπέρ του Brexit» λέει η Nissan
H Ιαπωνική φίρμα θα ακολουθήσει τις νόμιμες διαδικασίες ενάντια σε όσους χρησιμοποίησαν το όνομά της, σε φυλλάδια που υποστηρίζουν την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

Στις 23 Ιουνίου το Ηνωμένο Βασίλειο αποφασίζει αν θα παραμείνει ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ωστόσο η Nissan σκοπεύει να κινηθεί νομικά ενάντια στην προπαγάνδα που στηρίζει το Brexit, καθώς χρησιμοποιεί το όνομά της χωρίς καμία έγκριση.

Συγκεκριμένα, τα φυλλάδια που υποστηρίζουν την έξοδο της χώρας από την ΕΕ φέρουν το έμβλημα τριών μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών που δραστηριοποιούνται στη Βρετανία, δηλαδή την Toyota, τη Nissan και τη Vauxhall, λέγοντας πως αυτές οι φίρμες δήλωσαν ότι θα παραμείνουν στην Αγγλία, ο,τι αποτέλεσμα κι αν προκύψει από το δημοψήφισμα! Η Nissan έχει δηλώσει αρκετές φορές πως «προτιμάει» η χώρα να παραμείνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είπε ότι θα απευθυνθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας ώστε να αποτρέψει τις ψευδείς φήμες.

Εκπρόσωπος της Ιαπωνικής μάρκας, είπε: «Είμαστε απογοητευμένοι καθώς διαπιστώσαμε ότι μια τέτοια εκστρατεία χρησιμοποιεί το όνομα και το λογότυπο της Nissan στα φυλλάδια και την ιστοσελίδα της, χωρίς την άδειά μας. Μόλις το ανακαλύψαμε, τους ζητήσαμε να σταματήσουν να το κάνουν. Βέβαια, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές μας, συνεχίζουν. Ποτέ δεν μας ζητήθηκε η άδεια για να χρησιμοποιήσουν το όνομα και το λογότυπό μας. Αν μας είχε ζητηθεί, δεν θα την είχαμε δώσει. Έτσι κι αλλιώς, είναι ενάντια στη στάση της εταιρείας μας και είχαμε τοποθετηθεί για το θέμα από τις 23 Φεβρουαρίου. Για την ακρίβεια, η Nissan δεν υποστηρίζει καμία πολιτική εκστρατεία και είναι ένα θέμα για το οποίο πρέπει να αποφασίσουν οι Βρετανοί. Σε κάθε περίπτωση όμως, προστατεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη μάρκα Nissan και τις πνευματικές μας ιδιοκτησίες σε όλες τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιούμαστε. Δεδομένου ότι δεν έχει υπάρξει καμία ανταπόκριση στα αιτήματά μας και συνεχίζουν να διαστρεβλώνουν τις απόψεις μας, θα ακολουθήσουμε τις νόμιμες διαδικασίες ζητώντας τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων ώστε να παραμείνει η εταιρεία μας εκτός του ζητήματος».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!