Προσέφερε θέαμα στο Ζάντβοορτ ο Φερστάπεν (vid & pics)

Νίκος Τσιώκος
Προσέφερε θέαμα στο Ζάντβοορτ ο Φερστάπεν (vid & pics)
Ο Μαξ Φερστάπεν βρέθηκε στην Ολλανδία το περασμένο Σαββατοκύριακο για να προσφέρει το δικό του θέαμα μπροστά σε χιλιάδες θεατές στην πίστα του Ζάντβοορτ.

Η τελευταία φορά που η Ολλανδία φιλοξένησε Γκραν Πρι της Formula1 ήταν το 1985 και έκτοτε στη χώρα της τουλίπας βλέπουν μονοθέσια της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού μόνο σε events, όπως αυτά της Red Bull. Φέτος στην πίστα του Ζάντβοορτ, όπου δε διεξάγονται ούτε αγώνες του Moto GP, αφού γίνονται στο Άσσεν, βρέθηκε εκ νέου ο Μαξ Φερστάπεν.

Ο Ολλανδός προσέφερε το δικό του θέαμα με τα απαραίτητα donuts στο εν λόγω σιρκουί το περασμένο Σαββατοκύριακο με την RB8, μονοθέσιο με το οποίο ο Σεμπάστιαν Φέτελ κατέκτησε τον δεύτερο τίτλο του το 2012. Μάλιστα, προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών φιλάθλων, καθώς εκτιμάται ότι οι κερκίδες είχαν 50 χιλιάδες κόσμο την κάθε ημέρα. «Ήταν ξανά μεγάλη εμπειρία.

Πάντα είναι ωραίο να βλέπω τόσους πολλούς οπαδούς να έρχονται σε αυτό το γεγονός και η οδήγηση σε αυτή την πίστα με μονοθέσιο της Red Bull είναι εκπληκτική. Σίγουρα το απόλαυσα πολύ. Αυτός ο τύπος στροφών και το ύψωμα που έχει η πίστα κάνει ενδιαφέρον το να τρέχεις εκεί. Είναι μεγάλη πρόκληση να βρεις το όριό της λόγω της έλλειψης δράσης.

Αφού το βρεις, είσαι στο όριο ή πολύ κοντά σε αυτό, είναι συναρπαστικό. Είναι ένα πολύ ξεχωριστό γεγονός, καθώς για γίνεται για όλη την οικογένεια και είναι ωραίο να βλέπεις το πόσο φιλόδοξα είναι ήδη τα μικρά παιδιά. Είναι ωραίο γενικά για τον αθλητισμό στην Ολλανδία, γι' αυτό είμαι πολύ χαρούμενος που το βλέπω αυτό.

Τα μηχανοκίνητα εδώ έχουν μεγάλη ώθηση τους τελευταίους μήνες και αυτό είναι πολύ θετικό», είπε ο 18χρονος, ο οποίος έχει αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις στις δύο πρώτες του χρονιές στην F1. Τέλος, να σημειώσουμε ότι παρών ήταν και ο πατέρας του, Γιος, αλλά και ο πρώην πιλότος των Minardi, Red Bull, Ρόμπερτ Ντοόρνμπος, καθώς και πολλοί νεαροί οδηγοί από την Ολλανδία, που φιλοδοξούν να πρωταγωνιστήσουν μία ημέρα.

Παράλληλα, το event στο Ζάντβοορτ περιελάμβανε και... παρελάσεις αυτοκινήτων, όπως η Aston Martin, η Ferrari και η Lamborghini, όπως και ακροβατικά στους δύο τροχούς από τον αναβάτη των «κόκκινων ταύρων», Αράς Γκιμπιέζα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!