Ποιο μοντέλο δεν μας κοροϊδεύει με την κατανάλωση;

Ποιο μοντέλο δεν μας κοροϊδεύει με την κατανάλωση;

Mε δύο τιμές κατανάλωσης θα πωλείται το ανανεωμένο Peugeot 2008! Η μία θα είναι η ουτοπικά χαμηλή εργοστασιακή και η άλλη θα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα!

Ποιο μοντέλο δεν μας κοροϊδεύει με την κατανάλωση;

Τέρμα στην κοροϊδία των καταναλωτών με τις ευλογίες των επίσημων Αρχών βάζει η Peugeot. H γαλλική μάρκα είχε ανακοινώσει πρόσφατα, ότι στο μέλλον θα λανσάρει τα μοντέλα της αναφέροντας τις πραγματικές τιμές κατανάλωσης καυσίμου και όχι μόνον τις επίσημες, που προκύπτουν από τις τυποποιημένες μετρήσεις και είναι ουτοπικά χαμηλές.

Η μάρκα με σήμα το λιοντάρι τήρησε τον λόγο της και έτσι δημοσιοποίησε για το ανανεωμένο Peugeot 2008 δύο τιμές μέσης κατανάλωσης ανά έκδοση. Το δημοφιλές σούπερ μίνι με χαρακτηριστικά crossover θα κυκλοφορήσει φρεσκαρισμένο στις αρχές του καλοκαιριού και σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις αρκείται η ντιζελοκίνητη έκδοση των 120 ίππων σε 3,7 λίτρα πετρέλαιο ανά 100 χλμ. Ωστόσο, η ίδια η Peugeot αναφέρει ότι σε πραγματικές συνθήκες κυκλοφορίας θα πρέπει να υπολογίσουν οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές με 5,1 λίτρα πετρέλαιο ανά 100 χλμ.

Κάτι ανάλογο ισχύει και για τη βενζινοκίνητη έκδοση των 110 ίππων με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων. Εδώ αναφέρονται ως επίσημη κατανάλωση 4.8 λίτρα αμόλυβδης ανά 100 χλμ. Σύμφωνα με την Peugeot όμως, απαιτούνται κατά μέσο όρο 7,1 λίτρα βενζίνης για την ίδια απόσταση. Η απόκλιση είναι μεγάλη, ωστόσο ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, γιαυτό και βγάζουμε το καπέλο στους Γάλλους.

Οι μετρήσεις και οι πιστοποιήσεις των ρεαλιστικών τιμών κατανάλωσης προκύπτουν από τη συνεργασία της Peugeot με τη μη κυβερνητική οργάνωση Transport and Environment με έδρα τις Βρυξέλλες, με τη γαλλική περιβαλλοντική οργάνωση France Nature Environment και με την Bureau Veritas, που ειδικεύεται σε πανευρωπαϊκούς ελέγχους και πιστοποιήσεις.

Best of internet