«Μπελάδες» με ρύπους και η Suzuki

«Μπελάδες» με ρύπους και η Suzuki

«Μπελάδες» με ρύπους και η Suzuki

Σήμερα, η Ιαπωνική φίρμα ανακοίνωσε ότι χρησιμοποιούσε λανθασμένους τρόπους μέτρησης κατανάλωσης και ρύπων για τα μοντέλα της, με τα αυτοκίνητα που επηρεάζονται από τις λάθος μετρήσεις να φτάνουν τις 2,1 εκατομμύρια μονάδες. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας, η Suzuki χρησιμοποιούσε έναν εσφαλμένο τρόπο μέτρησης της κατανάλωσης αλλά και των ρύπων της, για 16 μοντέλα της που πωλούνται στην Ιαπωνική αγορά. Σύμφωνα με το Autonews, οι λάθος μετρήσεις γίνονται από το 2010 και από τότε, τα αυτοκίνητα που έχουν πωληθεί και επηρεάζονται είναι περίπου 2,1 εκατομμύρια σε Παγκόσμιο επίπεδο. 

Πάντως δεδομένου ότι οι λανθασμένες μετρήσεις δεν αποκλίνουν σημαντικά από τις πραγματικές τιμές, η Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία θα συνεχίζει να διαθέτει κανονικά τα μοντέλα της και δεν θα υπάρξει κάποια παύση, ενώ μάλιστα ανακοίνωσε ότι ύστερα από τη δημοσιοποίηση του συγκεκριμένου γεγονότος, δεν έχουν επηρεαστεί ακόμη οι αποδοχές της. 

Η συγκεκριμένη «αποκάλυψη» ίσως έγινε και εξαιτίας του πρόσφατου σκανδάλου της Mitsubishi στην Ιαπωνία, όπου έβαλε σε σκέψεις τις αρχές της χώρας και ξεκίνησε να κάνει διάφορες έρευνες. Όπως όλα δείχνουν όμως, τα πράγματα δεν θα πάρουν την έκταση που πήραν στην περίπτωση της Mitsubishi Motors. Ο CEO της Suzuki, Οσάμου Σουζούκι ήταν σύντομος αλλά περιεκτικός στις δηλώσεις του και συγκεκριμένα, είπε: «Η εταιρεία απολογείται για το γεγονός ότι δεν συμμορφώθηκε με τους κανόνες που έχουν θεσπιστεί από τη χώρα μας». 

Best of internet