Έρχεται «καταιγίδα» από crossovers;

Έρχεται «καταιγίδα» από crossovers;
To ερευνητικό τμήμα της Τράπεζας των ΗΠΑ προβλέπει τεράστια αύξηση για την κατηγορία των crossover, τα οποία μαζί με τα ελαφριά φορτηγά ίσως αποτελούν το 58% των προτάσεων της αυτοκινητοβιομηχανίας, σε βάθος τετραετίας!

Κάθε χρόνο, το ερευνητικό τμήμα της Τράπεζας των ΗΠΑ (Bank of America Merrill Lynch) βάζει στο «μικροσκόπιο» την αυτοκινητοβιομηχανία και βγάζει προβλέψεις. Φέτος, το "Car Wars" όπως ονομάζεται η εν λόγω έρευνα, προβλέπει μια τεράστια αύξηση στα crossover και τα ημιφορτηγά αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι μέχρι το 2020, οι δύο αυτές κατηγορίες μπορεί να εκπροσωπούν το 58% της αυτοκινητοβιομηχανίας!

Πάντως, παρά το γεγονός ότι η επόμενη τετραετία δείχνει... παντοδύναμη βάσει των πολλών νέων μοντέλων που θα εμφανιστούν, η Τράπεζα των ΗΠΑ λέει ότι η αγορά αυτοκινήτων στις Ηνωμένες Πολιτείες οδεύει προς την κορύφωσή της. Με αριθμούς, είπε πως το 2018 προβλέπει 20 εκατομμύρια πωλήσεις και μέχρι το 2026 ο αριθμός αυτός θα πέσει κοντά στα 14 εκατομμύρια. Αυτό αν συμβεί, εξηγείται από το γεγονός ότι μέχρι τότε θα έχει αυξηθεί η απήχηση των εταιρειών που προσφέρουν μαζική μετακίνηση (τα λεγόμενα ride sharing services), οπότε όλο και λιγότεροι θα στρέφονται στην αγορά ενός νέου προσωπικού αυτοκινήτου.

Στα των εταιρειών, η ίδια έρευνα προβλέπει αύξηση των πωλήσεων της General Motors για την αγορά των ΗΠΑ, καθώς αναμένεται να έχει μια γκάμα κατά 88% νέα σε βάθος τετραετίας! Η Ford την ακολουθεί κατά πόδας με 86% ανανεωμένη σειρά μοντέλων, ενώ στη συνέχεια βρίσκεται η Honda και ο όμιλος FCA με 85% και 84% αντίστοιχα. Η συνεχείς αλλαγές στα μοντέλα των εταιρειών μειώνουν το μέσο όρο ηλικίας των αυτοκινήτων που κοσμούν τις εκθέσεις τους, οπότε περισσότεροι πελάτες τις επισκέπτονται ώστε να ρίξουν μια ματιά παραπάνω στις νέες προτάσεις.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!