Η Nissan στο «τιμόνι» της Mitsubishi;

Η Nissan στο «τιμόνι» της Mitsubishi;
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτο δημοσίευμα, η Nissan σκέφτεται να πάρει τον έλεγχο της αυτοκινητοβιομηχανίας της Mitsubishi, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε σε βάρος της τελευταίας.

Η Mitsubishi παραδέχτηκε τον προηγούμενο μήνα πως «έκλεβε» στη διαδικασία μέτρησης κατανάλωσης καυσίμου των μοντέλων της, με αποτέλεσμα να έρχεται αντιμέτωπη με αρκετά προβλήματα. Όπως αναφέρει η δημόσια ραδιοτηλεόραση της Ιαπωνίας NHK (χωρίς να διευκρινίζει την πηγή της), η Nissan σκέφτεται να επενδύσει περισσότερα από 200 Δισεκατομμύρια Γιεν (περίπου 1,6 Δις Ευρώ με την τρέχουσα ισοτιμία) για να πάρει ένα σημαντικό μερίδιο (περίπου 34%) της Mitsubishi Motors.

Η τελευταία, δεν σκοπεύει να αναζητήσει υποστήριξη από τις υπόλοιπες εταιρείες του Mitsubishi Group και στοχεύει να ξεπεράσει το πρόβλημα μόνη της, όμως δεν θα είναι εύκολο, όπως όλα δείχνουν. Αυτό αντικατοπτρίζεται και από το γεγονός ότι οι μετοχές της Mitsubishi Motors σημειώνουν πτώση μεγαλύτερη του 40%, από τις 19 Απριλίου! Όπως αναφέρεται, το ποσοστό κατανάλωσης που «έκρυβε» η Mitsubishi, έφτανε και το 10%. Σε συνέχεια των εξελίξεων, η Mitsubishi ανέφερε ότι εννέα ακόμη μοντέλα της (εκτός από εκείνα που είχε παραδεχτεί αρχικά) ενδέχεται να μην έχουν σωστές μετρήσεις κατανάλωσης και μέσα σε αυτά, βρίσκεται κι ένα SUV.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!