Στάθμευσες παράνομα; Θα πληρώσεις, όποιος και αν είσαι!

Στάθμευσες παράνομα; Θα πληρώσεις, όποιος και αν είσαι!

Κλήσεις χωρίς…διακρίσεις μοιράζει η βρετανική Αστυνομία. Ακόμη και αν πρόκειται για μία σπάνια Ferrari αξίας 13 εκατομμυρίων ευρώ, που είχε παρκάρει σε δρόμο του Λονδίνου για φωτογράφηση.

Στάθμευσες παράνομα; Θα πληρώσεις, όποιος και αν είσαι!

Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας ισχύει το ίδιο για όλα τα αυτοκίνητα, από σαράβαλα έως πανάκριβα και σπάνια μοντέλα. Ακριβώς αυτό εφάρμοσαν κανονικά στην πράξη δύο βρετανοί Αστυνομικοί της Τροχαίας, που κόλλησαν μία κλήση στο παρμπρίζ μίας Ferrari αξίας 13 εκατομμυρίων ευρώ!

Οι αστυνομικοί δεν πτοήθηκαν από την ξεχωριστή εμφάνιση της κίτρινης Ferrari 512 M, η οποία ανήκει στα σπανιότερα και ακριβότερα αγωνιστικά μοντέλα στον κόσμο και είχε παρκάρει σε δρόμο του Λονδίνου, ενόψει μίας φωτογράφισης. Ο ιδιοκτήτης της είχε επιλέξει μάλιστα να παρκάρει το αυτοκίνητο σε μία ήσυχη πάροδο, για να μην τραβήξει την προσοχή του κόσμου, τελικά όμως δεν κατάφερε να αποφύγει τους αστυνομικούς.

Οι τελευταίοι έκοψαν μία κλήση για παράνομη στάθμευση με πρόστιμο 120 αγγλικές λίρες (περίπου 154 ευρώ) και συνέχισαν την περιπολία τους με ήσυχη συνείδηση, επειδή είχαν κάνει το καθήκον τους. Να σημειώσουμε, ότι η καταπληκτική Ferrari ανήκει σε μία έκθεση αυτοκινήτων, που εμπορεύεται ιστορικά μοντέλα πολυτελείας και η οποία προφανώς ούτε καν θα διανοηθεί, να προσπαθήσει να σβήσει την κλήση.

Best of internet