Επιστροφή στη δράση για το μονοθέσιο τίτλου του Μπάτον

Επιστροφή στη δράση για το μονοθέσιο τίτλου του Μπάτον

Στη δράση θα επιστρέψει το μονοθέσιο με κωδική ονομασία της Brawn GP, BGP001, με το οποίο ο Τζένσον Μπάτον πανηγύρισε τον τίτλο το 2009, καθώς θα το οδηγήσει ο Μάρτιν Μπραντλ στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Γκούντγουντ.

Επιστροφή στη δράση για το μονοθέσιο τίτλου του Μπάτον

Για μία και μοναδική σεζόν είδαμε την Brawn GP στη Formula1 το 2009. Αυτή προέκυψε, αφού ο Ρος Μπρον εξαγόρασε τις μετοχές από τη Honda, μετά την απόφαση της τελευταίας να αποχωρήσει από το σπορ στο τέλος του 2008. Μάλιστα, εκείνη τη χρονιά με το μονοθέσιό της ο Τζένσον Μπάτον κατέκτησε τον μοναδικό έως τώρα τίτλο της καριέρας του.

Ο λόγος για την BGP001, που θα κάνει την εμφάνισή της, για πρώτη φορά μετά από εφτά χρόνια, στο φετινό Φεστιβάλ Ταχύτητας (Festival of Speed) στο Γκούντγουντ. Στο τιμόνι θα μπει ο Μάρτιν Μπραντλ, με τον Μπρον να δηλώνει κατενθουσιασμένος που θα δει ξανά την BGP001 στη δράση μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για την εκδήλωση που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στο νότιο μέρος της Μεγάλης Βρετανίας.

«Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος που μία από τις τρεις Brawn BGP001 θα έρθει στο Φεστιβάλ Ταχύτητας. Είναι το μονοθέσιο που χρησιμοποίησε ο Τζένσον Μπάτον κατά τη διάρκεια της σεζόν το 2009, όταν κατέκτησε τον τίτλο. Το είχα στη συλλογή μου από τότε και ανυπομονώ.

Δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερο μέρος από το Γκούντγουντ για την επίδειξη του μονοθεσίου. Το γεγονός είναι αξιοθαύμαστο. Έχω πάει πολλές φορές και λατρεύω να είμαι κοντά σε τόσο σημαντικούς διαγωνισμούς αυτοκινήτων. Στην F1 είσαι πολύ κοντά στο δικό σου μονοθέσιο, αλλά σε κανενός άλλου!

Ο ενθουσιασμός του κοινού για την ιστορία των μηχανοκίνητων σπορ είναι ένας από τους λόγους που το γεγονός έχει τόσο μεγάλη επιτυχία. Είναι ένα μάθημα ιστορίας», ανέφερε ο άλλοτε επικεφαλής της Brawn GP. Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι από αυτή προέκυψε η νυν παγκόσμια πρωταθλήτρια Mercedes, με τον Τότο Βολφ να παίρνει τα ηνία.

Best of internet