«Οχι στις σέξι μοντέλες», λέει η Auto China (video)

«Οχι στις σέξι μοντέλες», λέει η Auto China (video)

Οι υπεύθυνοι της έκθεσης του Πεκίνου εξόρισαν από τα περίπτερα τις μοντέλες με προκλητικές εμφανίσεις, για να μην…αποσπούν την προσοχή των επισκεπτών από τα αυτοκίνητα.

«Οχι στις σέξι μοντέλες», λέει η Auto China (video)

Μην κοιτάτε τις κοπέλες, συγκεντρωθείτε στα αυτοκίνητα. Αυτή τη δικαιολογία χρησιμοποίησαν οι διοργανωτές της εφετινής Εκθεσης Αυτοκινήτου του Πεκίνου, για να απαγορεύσουν τις σέξι εμφανίσεις στις κοπέλες των περιπτέρων. Το Πεκίνο ακολούθησε το παράδειγμα της πρώτης διδάξασας, Σαγκάης, η οποία άναψε κόκκινο φως στις εντυπωσιακές μοντέλες ήδη την περυσινή άνοιξη.

Οι διοργανωτές της έκθεσης στην πρωτεύουσα της Κίνας έστειλαν μία εγκύκλιο στους περίπου 2.000 εκθέτες από 14 διαφορετικές χώρες, που έχουν κλείσει περίπτερο στην εφετινή Auto China, η οποία ξεκινά τη Δευτέρα 25 Απριλίου και ολοκληρώνεται στις 4 Μαΐου. Στην ανακοίνωσε εξηγούν, ότι έλαβαν αυτό το μέτρο, «για να δημιουργήσουν ένα καλύτερο περιβάλλον, ώστε να στρέψουν οι επισκέπτες την προσοχή τους στην τεχνολογία, στα προϊόντα, στην εξέλιξη και στην καινοτομία». Συμπληρώνουν επίσης, ότι όλες οι κοπέλες θα περνούν από έλεγχο, πριν πάρουν θέση στα περίπτερα.

Να σημειώσουμε, ότι οι προκλητικές κοπέλες που ποζάρουν δίπλα στα αυτοκίνητα, αποτελούσαν μέχρι τώρα αναπόσπαστο κομμάτι όλων των κινέζικων Auto Shows, που έχουν αποκτήσει τα τελευταία χρόνια μεγάλη σημασία σε διεθνές επίπεδο. Οι δύο μεγαλύτερες γίνονται στη Σαγκάη και στο Πεκίνο και εναλλάσσονται μεταξύ τους ανά χρόνο, ενώ κόβουν κάθε φορά εκατοντάδες χιλιάδες εισιτήρια.

Η απόφαση αναμένεται να πυροδοτήσει νέες συζητήσεις μεταξύ των Κινέζων φίλων των τεσσάρων τροχών, οι οποίοι δεν έχουν χωνέψει ακόμη την περυσινή πρωτοβουλία των διοργανωτών της έκθεσης της Σαγκάης και κατακλύζουν με μηνύματα τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Κάποιοι αναφέρουν χαρακτηριστικά, ότι «χωρίς τις μοντέλες δεν υπάρχει να δεις κάτι άλλο». Αντίθετα, η επίσημη εφημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας ασκεί σκληρή κριτική στις εταιρείες αυτοκινήτων, επειδή χρησιμοποιούν σέξι κοπέλες για να τραβήξουν την προσοχή των επισκεπτών και έχουν μετατρέψει την έκθεση αυτοκινήτου σε «επίδειξη σάρκας».

Από εφέτος, θα πάρουν οι κινέζικες Αρχές του Πεκίνου τις μεζούρες και θα φροντίζουν, ώστε να είναι ντυμένες οι κοπέλες των περιπτέρων σεμνά και ταπεινά. Αυτό δεν θα απογοητεύσει ωστόσο μόνον τους επισκέπτες, αλλά θα μειώσει και τον αριθμό των θηλυκών μοντέλων, επειδή δεν θα χρησιμεύουν πλέον ως «κράχτες» των εταιρειών.

Δείτε στο βίντεο, τι θα χάσουν εφέτος οι επισκέπτες της Auto China!

Chinese car show girls - asian super models

Best of internet