Μία M2 Coupé για τον νικητή του BMW M Award

Gazzetta team
Μία M2 Coupé για τον νικητή του BMW M Award
Μία Μ2 Coupé θα είναι το βραβείο φέτος για τον νικητή του BMW M Award, όπως παρουσιάστηκε το Σάββατο (23/4) στην πίστα της Χέρεθ.

Ένα ξεχωριστό βραβείο έχει θεσπιστεί τα τελευταία χρόνια στο Moto GP, το BMW M Award. Νικητής αυτού είναι ο αναβάτης με τα καλύτερα αποτελέσματα στις κατατακτήριες δοκιμές, με το σύστημα βαθμολόγησης να είναι 25 βαθμοί για τον πρώτο, 20 για τον δεύτερο, 16 για τον τρίτο και από ένας για τους υπόλοιπους.

Μάλιστα, στην πίστα της Χέρεθ η BMW παρουσίασε και το αυτοκίνητο που θα πάρει δώρο φέτος ο νικητής. Ο λόγος για μία Μ2 Coupé του υπερτροφοδοτούμενου εξακύλινδρου κινητήρα χωρητικότητας 3 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 370 ίππους, της μέσης κατανάλωσης των 7.9 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα και των εκπομπών ρύπων 185 γρ./χλμ., ενώ επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 4,3 δευτερόλεπτα.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι το ρεκόρ με τις περισσότερες κατακτήσεις του εν λόγω βραβείου κατέχουν οι Βαλεντίνο Ρόσι, Μαρκ Μάρκεζ και Κέισι Στόνερ με τρεις ο καθένας, με τον δεύτερο να είναι ο μοναδικός που το έχει κερδίσει τρεις σερί φορές, ενώ δύο έχει ο Χόρχε Λορένθο και από μία κατάκτηση οι Σέτε Τζιμπερνάου, Νίκι Χέιντεν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!