Σάλος με την «ασέβεια» του Top Gear (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Σάλος με την «ασέβεια» του Top Gear (video)
Σκάνδαλο με τους παρουσιαστές του νέου κύκλου εκπομπών του Top Gear, οι οποίοι δεν δίστασαν να κάνουν Donuts και να αφήσουν «λαστιχιές» γύρω από ιστορικά μνημεία του Λονδίνου!

Από γκάφα σε γκάφα πέφτει η νέα ομάδα παρουσιαστών του Top Gear, «φροντίζοντας» να διατηρεί την εκπομπή στην πρώτη γραμμή της αρνητικής επικαιρότητας. Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο στο Λονδίνο, όπου ο συμπαρουσιαστής του νέου κύκλου εκπομπών του σόου και ηθοποιός του Χόλιγουντ, Ματ Λε Μπλανκ, έκανε γυρίσματα με τον διάσημο Drifter Κεν Μπλοκ μέσα σε μία Ford Mustang 850 ίππων.

Μάλιστα για τις ανάγκες των γυρισμάτων είχαν αποκλειστεί ολόκληρα τμήματα του κέντρου του Λονδίνου.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Μπλοκ άφησε πίσω του ανεξίτηλα ίχνη της παρουσίας του με τη μορφή καμένων ελαστικών από τα πολυάριθμα Donuts στην άσφαλτο της βρετανικής πρωτεύουσας. Μπλοκ και Λε Μπλανκ έκαναν μεταξύ άλλων περάσματα από την Tower Bridge, τον καθεδρικό ναό του Αποστόλου Παύλου, έξω από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, αλλά και γύρω από το φημισμένο μνημείο των πεσόντων σε πολέμους, The Cenotaph.

Το γεγονός, ότι χρησιμοποιήθηκε «Το Κενοτάφιο» ως σκηνικό για εντυπωσιακά Donuts ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στη Μεγάλη Βρετανία. Ο πρώην αξιωματικός του βρετανικού στρατού, Ρίτσαρντ Κεμπ, χαρακτήρισε το περιστατικό ως «ανήκουστη ασέβεια» και δήλωσε ότι το συγκεκριμένο μνημείο θυμίζει «τα εκατομμύρια των ανθρώπων, που προσέφεραν πολύ περισσότερα στην πατρίδα τους απ΄ ό,τι πρόκειται να προσφέρουν ποτέ οι συντελεστές του Top Gear».

Μία ημέρα αργότερα, τη Δευτέρα 14 Μαρτίου, εξέφρασε ο νέος κεντρικός παρουσιαστής του Top Gear, Κρις Εβανς, τη λύπη του για το συμβάν και ζήτησε συγγνώμη. Ο διάδοχος του Κλάρκσον παραδέχθηκε, ότι οι σκηνές με τους καπνούς από τα καμένα ελαστικά μπροστά από το μνημείο των πεσόντων ήταν όντως «απολύτως ασεβείς» και υποσχέθηκε, να μη χρησιμοποιήσει αυτό το υλικό σε καμία από τις εκπομπές του Top Gear.

Η υπόθεση έχει όμως και συνέχεια. Ο Λε Μπλανκ και ο Μπλοκ συνοδεύονταν κατά τα γυρίσματα στο κέντρο του Λονδίνου από αστυνομικούς της Σκότλαντ Γιάρντ, ενώ –όπως είπαμε- είχαν αποκλειστεί και αρκετά τετράγωνα για τις ανάγκες της εκπομπής. Ο βρετανός συντηρητικός βουλευτής Αντριου Μπρίτζεν αναρωτήθηκε σε δήλωσή του στην εφημερίδα ‘’Daily Mail΄΄, ποιος θα αναλάβει το κόστος αυτής της κινητοποίησης του κρατικού μηχανισμού. Υποστήριξε επίσης, ότι όποιος υπέγραψε μία τέτοια απόφαση, θα πρέπει να αποχωρήσει από την πολιτική.

Αντίθετα, ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Τζορτζ Όσμπορν, αντέδρασε με χιούμορ. Ο Όσμπορν έστειλε την ώρα των γυρισμάτων μήνυμα μέσω Twitter στον Κρις Εβανς, για να του παραπονεθεί επειδή το στρίγγλισμα των ελαστικών και τα μαρσαρίσματα τον ενοχλούσαν στην κατάρτιση του προϋπολογισμού της χώρας. Οι τηλεοπτικές λήψεις γίνονταν εκείνη τη στιγμή στην πλατεία Horseguards Parade, που βρίσκεται κοντά στην έδρα της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!