Παρόμοια με το πρωτότυπο η Porsche Mission E

Πέτρος Πιτσίνης
Παρόμοια με το πρωτότυπο η Porsche Mission E
Σύμφωνα με την Porsche, το νέο ηλεκτρικό σεντάν επιδόσεων που ετοιμάζουν δεν θα διαφέρει από αυτό που έχουμε δει μέχρι σήμερα, κάτι που ισχύει και για τα τεχνικά χαρακτηριστικά!


Συνήθως όταν ένα νέο μοντέλο παρουσιάζεται ως πρωτότυπο μαθαίνουμε τις βασικές γραμμές σχεδίασής του, όμως τελικά, το μοντέλο παραγωγής διαφέρει αρκετά από το φουτουριστικό σχήμα που βλέπουμε στην αρχή. Η Porsche δεν θα ακολουθήσει αυτή την οδό με την Mission E, καθώς ο CEO της εταιρείας δήλωσε ότι οι αλλαγές θα είναι ελάχιστες στην έκδοση που τελικά θα διατεθεί στις αγορές.

Ο Όλιβερ Μπλουμ, CEO της Porsche επίσης είπε: « Η εξωτερική εμφάνιση θα είναι σχεδόν η ίδια. Λίγα είναι τα πράγματα που θα αλλάξουν και μέσα σε αυτά, δεν θα είναι και η αυτονομία που έχει ανακοινωθεί. Έχουμε την τεχνική ικανότητα να μπορούμε να δώσουμε 500 χιλιόμετρα με μία μόλις φόρτιση των 15 λεπτών. Για εμάς όμως, ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα είναι η αίσθηση πίσω από το τιμόνι, ότι δηλαδή θα παραμένει μια γνήσια Porsche, ακόμη και ως ηλεκτρική. Δεν μπορούμε να βάλουμε τα σήματα της φίρμας πάνω σε ένα μοντέλο, το οποίο δεν θα πληροί τις απαιτήσεις που θα έχει ένας πελάτης μας: Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η 918 Spyder. Μπορεί να οδηγηθεί αμιγώς ηλεκτρικά, όμως μεταφέρει στον οδηγό της ότι έχουμε μάθει σαν εταιρεία από το μηχανοκίνητο αθλητισμό! Έτσι θα είναι και η Mission E».

Το νέο ηλεκτροκίνητο σεντάν της Porsche έχει ένα σύστημα κίνησης με απόδοση μεγαλύτερη από 600 ίππους και ολοκληρώνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 3,5 δευτερόλεπτα. Μπορεί να διανύσει έως και 500 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση που διαρκεί 15 λεπτά, όμως το πρόβλημα στον πραγματικό κόσμο είναι η παροχή της απαιτούμενης τάσης ρεύματος. Το σύστημα απαιτεί ρεύμα 800V και 150 kW, κάτι που δεν υπάρχει σε καμία χώρα, όμως η Γερμανική φίρμα έχει ένα σχέδιο. Βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τις κυβερνήσεις της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Κίνας για την κατασκευή ενός τέτοιου δικτύου, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για την πορεία του νέου Mission E.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!