Εξαντλεί τα περιθώρια η Lamborghini

Εξαντλεί τα περιθώρια η Lamborghini

Εξαντλεί τα περιθώρια η Lamborghini

Πιστή στην ατμοσφαιρική φιλοσοφία της παραμένει η Lamborghini, η οποία λέει ότι θα χρησιμοποιήσει τούρμπο στους κινητήρες της μόνο αν δεν μπορεί να κάνει αλλιώς.   

Ως τελευταία λύση έχει η Lamborghini την υπερτροφοδότηση στους κινητήρες της, καθώς όπως είπε ο CEO της μάρκας, Στέφαν Βίνκελμαν στο Βρετανικό Autocar, θα χρησιμοποιήσει το τούρμπο μόνο εάν δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Ο ίδιος πιστεύει ότι ακόμα δεν χρειάζεται να γίνει κάτι τέτοιο και δεν σκοπεύει να ακολουθήσει τον δρόμο που χάραξε η McLaren και η Ferrari (με τους τούρμπο V8) τόσο εύκολα. 

Ύστερα πρόσθεσε ότι το τούρμπο απλώς μειώνει τα επίπεδα του CO2 στην ατμόσφαιρα και δεν βελτιώνει την ποιότητα του αέρα όπως μπορεί να πιστεύουν κάποιοι, ενώ άφησε υπονοούμενο ότι υπάρχει η δυνατότητα καθαρισμού των καυσαερίων αφού βγουν από τον κινητήρα και πριν απελευθερωθούν στο περιβάλλον. Φυσικά αυτά ισχύουν για τις Aventador και Huracan, καθώς όπως είναι ήδη γνωστό, τo Urus, το νέο SUV της εταιρείας, θα χρησιμοποιεί στροβιλοσυμπιεστή. Πρόσφατα η Aston Martin ανακοίνωσε ένα νέο V12 μοτέρ με διπλό τούρμπο, που σημαίνει ότι ο αντίστοιχος ατμοσφαιρικός θα αποχαιρετήσει την παραγωγή. Όταν γίνει αυτό, η Ferrari και η Lamborghini θα είναι από τους λίγους κατασκευαστές που θα προσφέρουν τον συγκεκριμένο τύπο κινητήρων. 

Best of internet