Έλληνας ο αρχιμηχανικός της Tesla

Πέτρος Πιτσίνης
Έλληνας ο αρχιμηχανικός της Tesla
Μεγάλο πόστο στον τομέα της εξέλιξης κινητήρων έχει ένας συμπατριώτης μας, στην γνωστή εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων, την Tesla!

Τα ηλεκτρικά πολυτελή αυτοκίνητα που κατασκευάζει η Tesla έχουν μια Ελληνική υπογραφή, καθώς ο αρχιμηχανικός της εταιρείας κατάγεται από την Ελλάδα. Από το 2012, ο Κωνσταντίνος Λάσκαρης είναι επικεφαλής σχεδιαστής κινητήρων και εφαρμόζει νέες τεχνολογίες, που χρησιμοποιούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Tesla. Το "Charged EVs", ένα περιοδικό που ασχολείται αμιγώς με τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, χαρακτήρισε τον Λάσκαρη ως «γκουρού» των κινητήρων της εταιρείας!

Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός ότι έχει αποφοιτήσει από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και συγκεκριμένα, από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Συνέχισε τις σπουδές του στο Imperial College του Λονδίνου και στην συνέχεια επέστρεψε στο ΕΜΠ για να πάρει το διδακτορικό του δίπλωμα στα ηλεκτρικά μηχανικά συστήματα υψηλής απόδοσης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την προσαρμογή και μοντελοποίηση σύγχρονων κινητήρων μόνιμου μαγνήτη και κινητήρων επαγωγής, ενώ από το 2008 έως το 2011 ήταν επικεφαλής και συνιδρυτής της ομάδας «Προμηθέας» του ΕΜΠ, η οποία λαμβάνει μέρος σε διάφορους διαγωνισμούς οικονομίας καυσίμου με το ηλεκτρικό όχημα «Πυρφόρος».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!