Πώς θα είναι η νέα υπέρ-Porsche;

Πώς θα είναι η νέα υπέρ-Porsche;

Πώς θα είναι η νέα υπέρ-Porsche;

Η γερμανική μάρκα ετοιμάζει μετά την 918 Spyder ένα νέο hypercar, για το οποίο κυκλοφορούν ήδη τα πρώτα σχέδια ανεξάρτητων ντιζάινερ στο Διαδίκτυο.

Μετά την πρόσφατη ολοκλήρωση της παραγωγής της Porsche 918 Spyder, φαίνεται ότι ετοιμάζει η γερμανική μάρκα ένα νέο hypercar για το μέλλον, αν και δεν γνωρίζουμε ακόμη το ακριβές χρονικό σημείο του λανσαρίσματός του.

Σίγουρα πάντως θα περάσουν μερικά χρόνια μέχρι να συμβεί αυτό, οπότε είναι αδύνατον να προβλέψουμε από τώρα το ντιζάιν και το σχήμα του. Ας μην ξεχνάμε, πόσο γρήγορα αλλάζουν τα δεδομένα στην κατηγορία των μοντέλων υψηλών επιδόσεων και πόσες μεγάλες αλλαγές αναμένονται τα επόμενα χρόνια στον τομέα της υβριδικής τεχνολογίας και των ηλεκτροκινητήρων.

Ωστόσο ο Βραζιλιάνος σχεδιαστής Γκουιγιέρμε Καταόκα αποφάσισε να σχεδιάσει ένα τέτοιο μοντέλο, βασιζόμενος στο στην 919 Hybrid LMP1 με την οποία συμμετέχει Porsche σε μαραθώνιους αγώνες μεγάλης διάρκειας.

Ο Καταόκα άντλησε για το ψηφιακό μοντέλο του έμπνευση από την 918 και την αγωνιστική 919 και επέλεξε τη συνταγή ενός άκρως αεροδυναμικού αμαξώματος με τον κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο. Στο μπροστινό μέρος θυμίζει ο σχεδιασμός των φωτιστικών σωμάτων τα αντίστοιχα της 919, ενώ προβλέπονται διάφορα αεροδυναμικά βοηθήματα.

Το πίσω μέρος του ψηφιακού μοντέλου είναι ίσως ακόμη εντυπωσιακότερο, καθώς διαθέτει μεταξύ άλλων μία μεγάλη αεροτομή σαν φυσική συνέχεια των θόλων των τροχών προς τα πάνω. Χαρακτηριστικό είναι εξάλλου και το σχήμα των πίσω φωτιστικών σωμάτων, τα οποία παραπέμπουν σχεδιαστικά στο Honda Civic Type R Concept του 2015.

Best of internet