Χορεύοντας με τη BMW Z5 στους πάγους (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Χορεύοντας με τη BMW Z5 στους πάγους (video)
Κάλυψη και απόκρυψη για τη διάδοχο της BMW Z4, που θα λανσαριστεί το 2017 και δοκιμάζει αυτή την περίοδο τις αντοχές της στον Αρκτικό Κύκλο!

Αποκαλυπτήρια για τη BMW Z5, η οποία πρωταγωνιστεί σε ένα κατασκοπευτικό βίντεο στο Βόρειο Πόλο. Η διάδοχος της Ζ4 δοκιμάζεται κάτω από πολύ σκληρές συνθήκες, ώστε –αν και καμπριολέ- να αντέχει ακόμη και σε ακραία καιρικά φαινόμενα.

Όπως βλέπουμε, το νέο ρόουντστερ δεν υιοθετεί τη συνταγή της Ζ4 με τη μεταλλική οροφή, αλλά εφοδιάζεται με υφασμάτινη κουκούλα. Χάρη στο συγκεκριμένο τύπο οροφής θα διαθέτει η Ζ5 ένα χαμηλότερο κέντρο βάρος, ενώ θα ζυγίζει και λιγότερο, κάτι σημαντικό για ένα σπορ μοντέλο.

Το γερμανικό μοντέλο υπολογίζεται, ότι θα λανσαριστεί το 2017 και εξελίσσεται από κοινού με την Toyota, η οποία ετοιμάζει τη Supra της επόμενης γενιάς. Ωστόσο η νέα Ζ5 και η Supra θα χρησιμοποιούν μεν το ίδιο πάτωμα, όμως θα διαφοροποιούνται στους κινητήρες και στον ριζικά διαφορετικό σχεδιασμό του αμαξώματος. Αυτό σημαίνει, ότι δεν θα επαναληφθεί το ίδιο φαινόμενο, όπως με το Toyota GT86 και το Subaru BRZ, τα οποία είναι ουσιαστικά ταυτόσημα μοντέλα με σχετικά διαφοροποιημένο ντιζάιν.

Σύμφωνα με πρώτες ανεπίσημες πληροφορίες, θα εφοδιαστεί το μελλοντικό ρόουντστερ με δύο υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες. Στη βασική έκδοση θα τοποθετηθεί ένα δίλιτρο μοτέρ με περίπου 241 ίππους ισχύ και γύρω στους 350 Nm μέγιστη ροπή στρέψης, ενώ ο μεγαλύτερος κινητήρα θα είναι εξακύλινδρος, με 335 άλογα απόδοση και 450 Nm ροπή.

Υπάρχει μία μικρή πιθανότητα να δούμε και μία Plug-in υβριδική έκδοση της Ζ5 με 470 ίππους, όμως η BMW διστάζει ακόμη, επειδή φοβάται ότι ενδέχεται να κανιβαλίσει και να επηρεάσει αρνητικά τις πωλήσεις της εξωτικής i8.

Πάντως το αυτοκίνητο μας άνοιξε την όρεξη, για να μάθουμε λεπτομέρειες και για τη νέα (τ)supra της Toyota. Εννοείται, ότι το ψάχνουμε.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!