Ποιοι αγοράζουν LaFerrari; (video)

Γιώργος Βαρίνος
Ποιοι αγοράζουν LaFerrari; (video)
Η κορυφαία Ferrari βρίσκεται στο γκαράζ αθλητών, celebrities και επιχειρηματιών, αλλά και ανθρώπων των οποίων τα ονόματα σας είναι παντελώς άγνωστα.

Ένα αυτοκίνητο με τις επιδόσεις και την τεχνολογία της LaFerrari δεν είναι απλά ένα όχημα. Είναι ένα έργο τέχνης, άσχετα αν η περισσότεροι το αγοράζουν για πολύ διαφορετικούς λόγους από αυτούς που κατασκευάστηκε. Η συνήθης πελατεία ενός τέτοιου αυτοκινήτου είναι γνωστοί επιχειρηματίες, κορυφαίοι αθλητές και καταξιωμένοι ηθοποιοί, υπάρχουν όμως και άλλες κατηγορίες κατόχων πολύ λιγότερο προβεβλημένες και γνωστές σε όλους εμάς.

Έτσι, ανάμεσα σε ονόματα όπως αυτά του πρωταθλητή της Φόρμουλα 1 Λιούς Χάμιλτον, των ποδοσφαιριστών της Ρεάλ Μαδρίτης Κριστιάνο Ρονάλντο, της Αντάλια Σπορ Σάμιουελ Ετόο και του τηλεοπτικού αστέρα/σεφ Γκόρντον Ράμσεϊ, υπάρχουν και αυτά της Κορνέλια Χάγκμαν και του Άλμπερτ Όμπριστ που δεν σας λένε απολύτως τίποτα. Είναι όμως –και κυρίως αυτοί- ανάμεσα στους ελάχιστους τυχερούς, συγκεκριμένα 499, που αγόρασαν μια LaFerrari όχι για να την επιδεικνύουν σε λαμπερά πάρτι και σε εκδηλώσεις αλλά για τη συλλογή τους, ως έργο τέχνης.

Μην σας κάνει καθόλου εντύπωση. Τόσο η Κα Χάγκμαν όσο και ο κ. Όμπριστ ανήκουν στην κατηγορία των πολυεκατομμυριούχων που δεν έχουν στην κατοχή τους απλώς το τελευταίο μοντέλο, αλλά έναν μεγάλο αριθμό Ferrari, σχεδόν κάθε μοντέλο. Ο κ. Όμπριστ είναι Ελβετός επιχειρηματίας και συλλέγει Ferrari από το 1962. Η Κα Χάγκμαν είναι γνωστή εικαστικός Αυστριακής καταγωγής και ζει στην Ελβετία. Πήρε τη LaFerrari… δώρο από τον άντρα της, τον Ελβετό επιχειρηματία και μανιώδη συλλέκτη των ιταλικών supercars, τον Βάλτερ Χάγκμαν. Παρότι οι άνθρωποι αυτοί κυριολεκτικά κολυμπούν στον πλούτο, δεν προβάλλονται σχεδόν ποτέ από τα μέσα ενημέρωσης και έτσι η ίδια η Ferrari ανέλαβε, μέσω του περιοδικού της και των video που θα δείτε στη συνέχεια, να αναδείξει και μια άλλη, άγνωστη στο ευρύ κοινό κατηγορία κατόχων LaFerrari.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!