Πώς θα γίνουμε πιλότοι χωρίς δίπλωμα; (video)

Πώς θα γίνουμε πιλότοι χωρίς δίπλωμα; (video)

To 2016 θα λανσαριστεί το πρώτο αυτόνομο drone, που θα μας πετάει μόνο του όπου θέλουμε, επιλέγοντας απλά στην οθόνη τον προορισμό μας!

Πώς θα γίνουμε πιλότοι χωρίς δίπλωμα; (video)

Η κινέζικη Εhang παρουσίασε στην έκθεση CES του Λας Βέγκας το όραμά της για τα drones του μέλλοντος. Το184 Autonomous Aerial Vehicle είναι ένα μονοθέσιο ηλεκτρικό drone, στο οποίο το μόνο που πρέπει να κάνει ο επιβάτης είναι να το βάλει μπρος και να επιλέξει μέσω της μεγάλης οθόνης αφής τον προορισμό του. Το αυτόνομο drone αναλαμβάνει πλέον μόνο του να τον μεταφέρει με ασφάλεια, καθώς επικοινωνεί με τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας και με τα άλλα αεροσκάφη, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ατυχήματος.

Το φουτουριστικό ιπτάμενο όχημα είναι κατασκευασμένο από ελαφριά και ανθεκτικά υλικά, διαθέτει 8 ηλεκτρικούς κινητήρες που αποδίδουν 106 kW και μπαταρία 14,4 kWh, χάρη στην οποία μπορεί να πραγματοποιεί πτήσεις διάρκειας έως 23 λεπτών. Για την πλήρη φόρτιση απαιτούνται 4 ώρες, ενώ το μέγιστο βάρος μεταφερόμενου φορτίου φτάνει έως τα 120 κιλά. Η μέγιστη ταχύτητα πτήσης είναι 100χλμ/ώρα και το μέγιστο ύψος 3.500 μέτρα. Διαθέτει πορτ παγκάζ, εσωτερικό και εξωτερικό φωτισμό, σύστημα κλιματισμού, σύνδεση Ιντερνετ 4G και πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω για ευκολότερη πρόσβαση.

Οι Κινέζοι υποστηρίζουν ότι θα είναι διαθέσιμο προς πώληση μέσα στο 2016 με τιμή μεταξύ 200.000 και 300.000 δολαρίων. Τα σημερινά drones είναι μικρά σε μέγεθος εξοπλισμένα με κάμερες και μπορείς να τα κατευθύνεις με τηλεχειριστήριο από το έδαφος.

EHANG 184 Launch Video from CES2016

Best of internet