Αυτό το αυτοκίνητο θέλει ο Χάμιλτον! (video)

Γιώργος Βαρίνος
Αυτό το αυτοκίνητο θέλει ο Χάμιλτον! (video)
O τρις παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 Λιούις Χάμιλτον ζήτησε από τον Κεν Μπλοκ να αγοράσει την αγαπημένη του Mustang Hoonicorn.

Σύμφωνα με άρθρο του γερμανικού περιοδικού Auto Motor und Sport, ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 Λιούις Χάμιλτον, έδειξε ενδιαφέρον να αγοράσει το τετρακίνητο «τέρας» Mustang Hoonicorn, που ο πασίγνωστος από τα εντυπωσιακά του video στο youtube οδηγός δεξιοτεχνίας και ράλι Κεν Μπλοκ έχει κατασκευάσει.

Αυτό δήλωσε ο ίδιος ο Κεν Μπλοκ στο περιοδικό: «Ο Λιούς Χάμιλτον ήθελε να αγοράσει την Mustang μου. Μου τηλεφώνησε γι’ αυτό το λόγο, αλλά μόλις άκουσε την τιμή έχασε κάθε ενδιαφέρον». Με δεδομένα ότι ο Χάμιλτον είναι ήδη κάτοχος μιας McLaren P1 και μιας Pagani Zonda και οι ετήσιες αποδοχές του αποτιμώνται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, το νούμερο που ξεστόμισε ο Μπλοκ και δεν αναφέρει στη δήλωσή του πρέπει να ήταν στην κυριολεξία αστρονομικό.

Αν τώρα απορείτε γιατί ο Χάμιλτον «ζαχαρώνει» μια Mustang του 1965, δείτε το video και σημειώστε τα χαρακτηριστικά της: το τέρας αυτό έχει έναν κινητήρα V8 6.7 λίτρων περιποιημένο από την Roush Yates engines ώστε να αποδίδει, κρατηθείτε, περίπου 850 ίππους.

Φυσικά τίποτα από το κλασικό σπορ μοντέλο της Ford δεν έχει μείνει χωρίς να τροποποιηθεί και έτσι η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς, μέσω ενός αγωνιστικού χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων. Εννοείται ότι άξονες, αναρτήσεις και πλαίσιο έχουν δεχτεί σημαντικές αναβαθμίσεις για να αντέχουν την τεράστια ισχύ, ενώ οι ρυθμίσεις της γεωμετρίας και του ποσοστού μετάδοσης της ισχύος εμπρός και πίσω είναι τέτοιες, ώστε η Mustang Hoonicorn να κινείται ολημερίς με το πλάι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!