Πού προσγειώθηκε ανώμαλα η Ferrari;

Πού προσγειώθηκε ανώμαλα η Ferrari;

Πού προσγειώθηκε ανώμαλα η Ferrari;

Ποια έκπληξη περίμενε τη Ferrari κατά την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου μετά το ντεμπούτο της στη Wall Street της Νέας Υόρκης;

Ανώμαλη προσγείωση για τη Ferrari στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου. Η ιταλική μάρκα εισήχθη τη Δευτέρα στον ναό του χρήματος της ιταλικής πόλης, όμως η ανταπόκριση των επενδυτών ήταν απροσδόκητα χλιαρή έως και απογοητευτική. Κατά την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης των μετοχών της Ferrari στο Μιλάνο έπεσε η αξία τους μέσα στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά κατά 3,5% από την αρχική τιμή εκκίνησης των 43 ευρώ στα 41,50 ευρώ!

Μάλιστα διακόπηκε για ένα διάστημα η διαπραγμάτευση των μετοχών της Ferrari.

Η αντίδραση των επενδυτών δεν έχει να κάνει οπωσδήποτε με την εικόνα και τις προοπτικές της Ferrari, αλλά κυρίως με τις αναταράξεις στις διεθνείς αγορές. Ο πρόεδρος της Ferrari, Σέρτζιο Μαρκιόνε, επεδίωξε πάντως να τους χρυσώσει το χάπι με την υπόσχεση της διάθεσης μερίσματος, αν και δεν ανακοίνωσε το ύψος του.

Κακή είναι η πορεία της μετοχής της Ferrari και στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, όπου εισήχθη πριν περίπου τρεις μήνες. Το κλείσιμο του 2015 βρήκε την αξία της μετοχής στη Wall Street στα 48 δολάρια, δηλαδή περίπου 15% χαμηλότερα από την τιμή εισαγωγής της.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία της Ferrari, Fiat Chrysler Automobiles, διέθεσε περίπου το 10% των μετοχών της φίρμας με σήμα το όρθιο αλογάκι στην χρηματιστηριακή αγορά και έβαλε στα ταμεία της μόνον από τη Wall Street 893 εκατομμύρια δολάρια.

Περίπου το 23,5% των μετοχών της Ferrari ανήκει στην οικογένεια Ανιέλι, ενώ 10% κατέχει ο Πιέρο Φεράρι, γιος του ιδρυτή της εταιρείας, Εντσο Φεράρι.

Να σημειωθεί επίσης, ότι μετά τη χρηματιστηριακή απόσχιση της Ferrari από τη Fiat, σημείωσε η μετοχή της τελευταίας πτώση κατά περίπου ένα τρίτο σε σχέση με πριν.

Best of internet