Supercars στα σκουπίδια!

Γιώργος Βαρίνος
Supercars στα σκουπίδια!
Σε χωματερή πανάκριβων και σπάνιων αυτοκινήτων έχουν μετατραπεί τα Αραβικά Εμιράτα, προκειμένου να γλιτώσουν οι ιδιοκτήτες τους από τον ισλαμικό νόμο για τα... χρέη!

Για όλους τους φίλους του αυτοκινήτου αποτελούν όνειρο ζωής, το οποίο μπορούν να εκπληρώσουν συνήθως μόνον με τη μορφή αφίσας στο δωμάτιό τους. Τα supercars δεν καταχωρούνται στα απλά μέσα μετακίνησης, και κοστίζουν μία περιουσία, όμως στο Ντουμπάι μπορείς να τα δεις παρατημένα στην τύχη τους, σαν εγκαταλειμμένα σαράβαλα που προορίζονται για απόσυρση. Τα περισσότερα βρίσκονται σε πάρκινγκ αεροδρομίων και σε πόλεις, πίσω όμως από την εγκατάλειψή τους κρύβεται ο ισλαμικός νόμος, η σαρία. Σύμφωνα με τη σαρία, τα χρέη θεωρούνται μεγάλη αμαρτία και τιμωρούνται αυστηρότατα, γιαυτό και όσοι διώκονται π.χ. για ακάλυπτες επιταγές ή καθυστερούν πληρωμές τους, επιλέγουν συχνά να φύγουν για το εξωτερικό...

Μέσα στον πανικό τους να γλιτώσουν, παρατούν μοντέλα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, σαν να πρόκειται για αυτοκίνητα χωρίς αξία. Το πρόβλημα οξύνεται από τη χρονοβόρα διαδικασία με την οποία γίνονται στο Ντουμπάι οι μεταβιβάσεις μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και δεν επιτρέπει στους ιδιοκτήτες των supercars να τα ξεφορτωθούν γρήγορα σε μία αξιοπρεπή τιμή. Με την απειλή της φυλάκισης αναγκάζονται λοιπόν οι χρεοφειλέτες κάτοχοι των σπάνιων και πανάκριβων μοντέλων να εγκαταλείψουν κακήν κακώς το Ντουμπάι και να τα αφήσουν κυριολεκτικά στην τύχη τους.

Μόνον τον προηγούμενο χρόνο, εγκαταλείφθηκαν έτσι πάνω από 3000 οχήματα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Το inMotion επέλεξε και σας δείχνει ορισμένα από τα πιο χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα...

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!