Πόσο θα κοστίζει το πρώτο «λαϊκό» ηλεκτρικό Ι.Χ.;

Πόσο θα κοστίζει το πρώτο «λαϊκό» ηλεκτρικό Ι.Χ.;

Πόσο θα κοστίζει το πρώτο «λαϊκό» ηλεκτρικό Ι.Χ.;

Στα σχέδια το πρώτο ηλεκτρικό Ι.Χ. μαζικής παραγωγής με μία εξαιρετικά προσιτή τιμή, έως 150 χιλιόμετρα αυτονομία και χώρα προέλευσης τη Γαλλία.

Το μεγαλύτερο εμπόδιο εξάπλωσης των ηλεκτροκίνητων οχημάτων είναι οι απαγορευτικές τιμές τους. Όχι όμως και στο μέλλον, τουλάχιστον όσον εξαρτάται από τη Γαλλία. Η κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ ανέφερε στη διάσκεψη κορυφής για τις κλιματικές αλλαγές στο Παρίσι, ότι σχεδιάζει να υλοποιήσει ένα σχέδιο για την κατασκευή ενός «λαϊκού», ηλεκτρικού αυτοκινήτου.
Η γαλλίδα Υπουργός Περιβάλλοντος, Σεγκολέν Ρουαγιάλ, οραματίζεται «ένα μικρό, ελαφρύ, εύκολα φορτιζόμενο μοντέλο» με τιμές όχι πάνω από τις 7.000 ευρώ! Θα πρόκειται για ένα μοντέλο δύο έως τεσσάρων θέσεων, με αυτονομία 100 έως 150 χιλιομέτρων και με προσιτές μπαταρίες σύγχρονης τεχνολογίας εξαιτίας της μαζικής παραγωγής τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το αυτοκίνητο θα προέρχεται πιθανότατα από τη Renault, επειδή διαθέτει τεράστια εμπειρία στην ηλεκτροκίνηση και θα ενταχθεί αρχικά στον στόλο της ‘’Autolib’’, μίας δημοφιλούς εταιρείας συλλογικής χρήσης των Ι.Χ. (car sharing) στο Παρίσι και σε άλλες μεγάλες γαλλικές πόλεις. Η γαλλική κυβέρνηση θα δώσει κίνητρα για την εξέλιξη του συγκεκριμένου μοντέλου, το οποίο ενδέχεται να προσφέρεται αργότερα και σε ιδιώτες.
Τα ηλεκτρικά μοντέλα, που χρησιμοποιεί σήμερα η ‘’Autolib’’, είναι πολύ απλές κατασκευές και προέρχονται από τον γαλλικό όμιλο Bollore’. Σύμφωνα με τα γαλλικά Μέσα Ενημέρωσης, η ‘’Autolib’’ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις και με τον όμιλο PSA (Peugeot/Citroen) για την από κοινού εξέλιξη και παραγωγή φτηνών ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Μάλιστα η κυβέρνηση του Παρισιού πιέζει για μία σύντομη ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.

Best of internet