Φτερά και πούπουλα (video)

Γιώργος Βαρίνος
Φτερά και πούπουλα (video)
Κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι τα φτερά της στρουθοκαμήλου θα συνέβαλαν στην παραγωγή καλύτερων αυτοκινήτων. Κανείς, εκτός από τη Ford.

Στο νέο, υπερσύγχρονο εργοστάσιο της Ford στη Βαλένθια της Ισπανίας, στο οποίο εκτός των άλλων κατασκευάζονται και τα κορυφαία μοντέλα της σειράς Vignale, υπάρχει ένα μηχάνημα γεμάτο με… φτερά και πούπουλα από στουρθοκάμηλο. ‘Όχι, δεν είναι αστείο, ούτε troll. Μάλιστα ο σκοπός αυτού του μηχανήματος είναι πολύ σημαντικός, καθώς αφαιρεί κάθε ξένο στοιχείο –σκόνη, ρύπους και οτιδήποτε άλλο- μπορεί να επικαθήσει στο προς βαφή αμάξωμα ενός καινούριου Ford.

Η μοναδική ιδιότητα που έχουν τα φτερά της στρουθοκαμήλου να κατακρατούν σκόνη και σωματίδια χωρίς να δημιουργούν στατικό ηλεκτρισμό είναι εντυπωσιακή και ιδιαίτερα σημαντική για το μεταλλικό αμάξωμα, στο οποίο ο στατικός ηλεκτρισμός λειτουργεί ως μαγνήτης για τη σκόνη. Έτσι τα αμαξώματα των Ford παραδίδονται στο βαφείο απόλυτα απαλλαγμένα από οτιδήποτε μπορεί να παρεισφρύσει στο χρώμα τους, εξασφαλίζοντας ένα σχεδόν τέλειο αποτέλεσμα. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θαυμάσετε το άσπιλο και καθάριο χρώμα ενός Ford, μπορείτε να αναγωνήσετε «φτερά και πούπουλα», εξηγώντας ταυτόχρονα στους γύρω σας τις εννοείτε, για να μην παρεξηγηθείτε.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!