Η Ελλάδα που δημιουργεί

Γιώργος Βαρίνος
Η Ελλάδα που δημιουργεί
Το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας ανακοίνωσε το μοναδικό στη χώρα μας μεταπτυχιακό πρόγραμμα με θέμα «σχεδίαση και κατασκευή συστημάτων αγωνιστικών οχημάτων».

Στην Ελλάδα της ένδειας και της μίζερης αντιμετώπισης υπάρχουν πάντα φωτεινές εξαιρέσεις που δημιουργούν το μέλλον. Σε αυτό το πλαίσιο το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας προσφέρει στην Χαλκίδα το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών με αντικείμενο τη «Σχεδίαση και Κατασκευή Συστημάτων Αγωνιστικών Οχημάτων». Νέοι επιστήμονες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν πολύ εξειδικευμένα αντικείμενα σπουδών και να στελεχώσουν στο μέλλον αγωνιστικές ομάδες και τμήματα έρευνας και εξέλιξης σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και οδηγεί στην λήψη μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης Master of Science (MSc) in Design and Manufacturing of Sports Vehicle Systems. Η χρονική διάρκεια σπουδών ορίζεται σε τρία ακαδημαϊκά εξάμηνα σε περίπτωση πλήρους παρακολούθησης ή σε έξι ακαδημαϊκά εξάμηνα σε περίπτωση μερικής παρακολούθησης, η οποία απευθύνεται κυρίως σε εργαζόμενους και απασχολούμενους.

Τα μαθήματα εστιάζουν κατά κύριο λόγο σε τρεις άξονες: CAD/CAM/CNC, δομικό σχεδιασμό κατασκευών και κινητήρες/υβριδική τεχνολογία. Το πρόγραμμα μπορούν να παρακολουθήσουν κατόπιν επιλογής πτυχιούχοι των πολυτεχνικών σχολών ελληνικών και αλλοδαπών πανεπιστημίων, καθώς και των σχολών τεχνολογικών εφαρμογών των ΤΕΙ. Οι γλώσσες που απαιτούνται για την παρακολούθηση είναι η ελληνική και η αγγλική. Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στην επίσημη σελίδα του προγράμματος στη διεύθυνση: http://msc.mech.teiste.gr/

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!