Είναι πολλά τα λεφτά Κλάρκσον

Γιώργος Βαρίνος
Είναι πολλά τα λεφτά Κλάρκσον
Ο πρώην κύριος Top Gear, o Τζέρεμι Κλάρκσον, αύξησε τις αποδοχές του 10 φορές με τη νέα συμφωνία της Amazon, αναφέρει η βρετανική Mirror.

Ο πιο ακριβοπληρωμένος παρουσιαστής της Γηραιάς Αλβιώνας είναι, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Mirror, ο Τζέρεμι Κλάρκσον, χάρη στο πλουσιοπάροχο συμβόλαιό του με το Amazon Prime, το καλωδιακό κανάλι που θα μεταδώσει το νέο αυτοκινητικό σόου το οποίο ακόμα παραμένει «αβάφτιστο».

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα ο Βρετανός παρουσιαστής θα αμείβεται με περίπου 1.100.000€/επεισόδιο και το συμβόλαιό του προβλέπει 12 επεισόδια το χρόνο για 3 έτη. Το συνολικό κόστος για κάθε επεισόδιο φτάνει στο δυσθεώρητο ύψος των 6.165.000€ περίπου. Από αυτά, ένα μεγάλο μέρος θα πηγαίνει, φυσικά και στους συν παρουσιαστές του Κλάρκσον, τους Χάμοντ και Μέι. Σημαντικά αυξημένες, σε σχέση με τις παλαιότερες στο BBC, θα είναι και οι αποδοχές του παραγωγού Άντι Γουίλμαν, που μαζί με τους τρεις παρουσιαστές άφησε και αυτός το βρετανικό κανάλι για τη νέα συμφωνία με το Amazon Prime.

Η τεράστια επένδυση από το αμερικανικό συνδρομητικό κανάλι γίνεται ώστε να ανακοπεί η πρωτοπορία του ανταγωνιστικού Netflix, που και αυτό στο παρελθόν είχε ενδιαφερθεί για την βρετανική τρόικα παρουσιαστών.

Παρά το γεγονός ότι τα κόστη που αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα για το νέο σόου του Κλάρκσον στο Amazon Prime είναι προκλητικά, δεν πρέπει να παραγνωρίζεται το γεγονός των εξίσου αστρονομικών εσόδων του Top Gear στο παρελθόν. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, η δημοφιλέστερη τηλεοπτική εκπομπή στον κόσμο απέφερε στο BBC έσοδα μεγαλύτερα των 200.000.000€ κατά έτος, καθώς τα δικαιώματα είχαν πωληθεί σε εκατοντάδες χώρες. Έτσι, η τεράστια επένδυση του Amazon αποκτά νόημα και είναι απόλυτα λογική. Με την προϋπόθεση όμως ότι το κοινό δεν θα συνεχίσει να έχει στραμμένα τα μάτια του στο Top Gear, που θα μεταδίδεται από το BBC2 με παρουσιαστή το δημοφιλή Κρις Έβανς.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!