Η VW, o Ντε Μπρόινε και η Μπάγερν Μονάχου

Πέτρος Πιτσίνης
Η VW, o Ντε Μπρόινε και η Μπάγερν Μονάχου
Το Νούμερο 1 της VW, Μάρτιν Βίντερκορν, αποκάλυψε τα παρασκήνια της μεταγραφής του Ντε Μπρόινε στη Μάντσεστερ Σίτι, αν και τον ήθελε διακαώς και η Μπάγερν Μονάχου.

Αποκαλύψεις για τη μεταγραφή του Κέβιν Ντε Μπρόινε στη Μάντσεστερ Σίτι έκανε με δηλώσεις του στην εφημερίδα ‘’Bild’’ ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen, Μάρτιν Βίντερκορν. Ο 68χρονος μάνατζερ γνωρίζει από πρώτο χέρι τα παρασκήνια, καθώς η ομάδα της Βόλφσμπουργκ ανήκει στη Volkswagen, ενώ ο ίδιος ο Βίντερκορν είναι μέλος του Ελεγκτικού Συμβουλίου της Μπάγερν Μονάχου. Ο όμιλος Volkswagen περιλαμβάνεται στους πέντε μεγαλύτερους χορηγούς της γερμανικής Bundesliga, ενώ η Audi –που ανήκει στον συγκεκριμένο όμιλο- κατέχει περίπου το 8,5% των μετοχών του βαυαρικού συλλόγου.

Το Νούμερο 1 της VW δήλωσε σχετικά με τον πακτωλό χρημάτων, που πληρώνουν οι αγγλικές ομάδες για παίκτες της Bundesliga: «δεν γνωρίζω, αν δικαιολογούνται τέτοια ποσά ή όχι. Εμείς θα θέλαμε ωστόσο να μείνει σε εμάς ο Κέβιν, όμως οι συνθήκες είναι έτσι, όπως είναι. Εφόσον πληρώνουν τα αγγλικά Μέσα Ενημέρωσης (εννοεί τα τηλεοπτικά κανάλια) αυτά τα ποσά και υπάρχουν και αρκετοί άλλοι χρηματοδότες, θα πρέπει να σκεφτούμε στη Γερμανία, τι να κάνουμε, για να εμποδίσουμε το ξεπούλημα. Κάποια στιγμή θα είμαστε ανήμποροι απέναντι σε τέτοια ποσά. Ακόμη και η Μπάγερν Μονάχου, η οποία ενδιαφερόταν για τον Ντε Μπρόινε, αναγκάστηκε να πει στο τέλος, ότι ‘’δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε αυτή τη στιγμή απέναντι σε τέτοια ποσά».

Η δήλωση του Βίντερκορν έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς η Μπάγερν Μονάχου αγοράζει ουσιαστικά όποιον παίκτη επιθυμεί στη Bundesliga, όμως τώρα βρέθηκε στη θέση του χαμένου απέναντι στον πακτωλό χρημάτων της Μάντσεστερ Σίτι. Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, το κόστος μεταγραφής του νεαρού Ολλανδού από τους ‘’Λύκους’’ της Βόλφσμπουργκ στη Μάντσεστερ Σίτι αγγίζει τα 80 εκατ. ευρώ.

Ο κορυφαίος μάνατζερ της VW συμπλήρωσε επίσης, ότι «σίγουρα δεν χρειάζεται να ανησυχούμε ακόμη. Θα πρέπει ωστόσο να σκεφτούμε, τι να κάνουμε, για να κρατήσουμε ψηλά το γερμανικό ποδόσφαιρο απέναντι στην υπεροχή των Άγγλων, που σκορπίζουν πολλά χρήματα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!