«Διαζύγιο» μεταξύ VW και Suzuki

Νίκος Τσιώκος
«Διαζύγιο» μεταξύ VW και Suzuki
Κοντά στο... διαζύγιο βρίσκονται Volkswagen και Suzuki, αφού βρέθηκε επενδυτής για τη δεύτερη, με αποτέλεσμα η συνεργασία των δύο πλευρών να φτάνει στο τέλος της. Μοναδικό... αγκάθι το πώς η ιαπωνική μάρκα θα πάρει πίσω τις μετοχές.

Μετά από χρόνια διαμάχης, φαίνεται πως βρέθηκε λύση για να μπει τέλος στη συνεργασία της Volkswagen με τη Suzuki. Αυτή ξεκίνησε το 2009, με τη σημφωνία να λέει ότι η ιαπωνική μάρκα θα αποκτούσε πρόσβαση στην τεχνολογία της γερμανικής, η οποία με τη σειρά της θα έπαιρνε ένα χέρι βοηθείας, ώστε να εδραιωθεί στην αγορά της Ινδίας και της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν πήγαν βάσει σχεδίου, γεγονός που έφερε και τη ρήξη για να ακολουθήσει η εν λόγω διαμάχη μεταξύ των δύο πλευρών. Πλέον, φαίνεται πως τα εμπόδια ξεπεράστηκαν, αφού η Suzuki βρήκε επενδυτή, με αποτέλεσμα να μπορεί να πάρει χωριστούς δρόμους από τη VW. Ο λόγος για την εταιρεία επενδύσεων Third Point, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Μάλιστα, τονίζει πως το μοναδικό... αγκάθι στην όλη ιστορία αποτελεί το πώς θα πάρει πίσω η Suzuki το 19,9% των μετοχών που είχε αγοράσει η VW και ότι οι δύο πλευρές αναμένουν να βγει απόφαση για το πώς θα τα χωρίσουν, μ' ένα ενδεχόμενο να είναι να τις αγοράσει τώρα η ιαπωνική φίρμα. Τέλος, να σημειώσουμε ότι η Third Point επιθυμεί και μία θέση στη Suzuki, παρά το ότι θα έχει ένα μικρό μέρος των μετοχών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!