Εξετάζει την αποχώρηση από Formula1 η Renault

Νίκος Τσιώκος
Εξετάζει την αποχώρηση από Formula1 η Renault
Η Renault εξετάζει και το ενδεχόμενο της αποχώρησης από τη Formula1, όπως δήλωσε ο Σιρίλ Αμπιτεμπούλ, ενώ δεν επιβεβαιώσε, ούτε διέψευσε την πιθανότητα αγοράς της Toro Rosso.

Μπορεί πριν από μία εβδομάδα ο Σιρίλ Αμπιτεμπούλ να ξεκαθάρισε ότι η Renault θα παραμείνει στη Formula1, όμως αυτή τη φορά τόνισε ότι η γαλλική εταιρεία σκέφτεται και την αποχώρηση από το σπορ. Ο διευθύνων σύμβουλος της προμηθεύτριας κινητήρων των Red Bull και Toro Rosso τόνισε πως η Renault εξετάζει και το ενδεχόμενο να αποτελέσει παρελθόλ από την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

«Εξετάζουμε πολλές επιλογές συμπεριλαμβάνοντας και την έξοδο από τη Formula1. Αν η Formula1 είναι τόσο κακή για τη φήμη της Renault. Αν η Formula1 δεν αξίζει για τη Renault, με δεδομένο ότι είμαστε προμηθευτές κινητήρων χωρίς οικονομικό κίνητρο για την εξέλιξη του κινητήρα και τη χρηματοδότηση αυτής, τότε είναι αυτό (η αποχώρηση) που εξετάζουμε.

Έχουμε συζητήσεις με όλες τις πλευρές», ανέφερε ο Αμπιτεμπούλ στο περιθώριο του Γκραν Πρι της Μαλαισίας. Πάντως, αξίζει να σημειώσουμε ότι στις αρχές Μαρτίου ο Αμπιτεμπούλ είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο η Renault να επανέλθει με ιδιόκτητη ομάδα. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για αγορά της Toro Rosso, με τον Φρανζ Τοστ να λέει πως αυτή θα είναι φανταστική ευκαιρία για να καθιερωθεί η Scuderia στην πεντάδα επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι υπάρχει προσέγγιση από τη μεριά της Renault.

«Θα είναι φανταστική ευκαιρία για την Toro Rosso (η αγορά από τη Renault) να κάνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά επειδή η ομάδα θέλει να καθιερωθεί στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος κατασκευαστών στο μέλλον. Το να δουλέψουμε μαζί μ' έναν κατασκευαστή, που θα είναι ιδιοκτήτη μας, θα είναι ακριβώς αυτό το βήμα που χρειάζεται η ομάδα», ανέφερε ο επικεφαλής της ιταλικής ομάδας.

Ωστόσο, όταν ο Αμπιτεμπούλ ρωτήθηκε ευθέως για το αν η Renault θα αγοράσει κάποια ομάδα, απέφυγε να απαντήσει τονίζοντας ότι προς το παρόν αποτελεί προτεραιότητα η εξέλιξη του κινητήρα. «Για την ώρα είναι προτεραιότητα ο κινητήρας. Αν τα καταφέρουμε με αυτόν, τότε θα επανεξετάσουμε την κατάσταση από εμπορικής και στρατηγικής πλευράς και να δούμε αν υπάρχει κάτι καλύτερο από αυτό που κάνουμε σήμερα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!