Το νέο Audi R8… στα όρια [video]

Γιάννης Καλογερόπουλος
Το νέο Audi R8… στα όρια [video]
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του gazzetta.gr στην Google
Δείτε το βίντεο από την εξέλιξη του νέου Audi R8 που θα κάνει την πρεμιέρα του στη Γενεύη σε λίγες μέρες.

Σκληρή αλλά και όμορφη δουλειά αυτή των δοκιμαστών και υπεύθυνων εξέλιξης αυτοκινήτων, ειδικά γρήγορων μοντέλων όπως το νέο Audi R8. Στο βίντεο που ακολουθεί το αυτοκίνητο βρίσκεται σε φάση εξέλιξης με τον εργοστασιακό οδηγό Frank Stippler πίσω από το τιμόνι του.

Παράλληλα στο βίντεο ο υπεύθυνος του τμήματος qauttro GmbH, Heinz Hollerweger μας εξηγεί ότι «το αποτέλεσμα αυτό είναι προϊόν της αγωνιστικής εμπειρίας από την πρώτη γενιά, αλλά γενικότερα από ολόκληρη την εταιρεία. Επίσης, το πλατύ και αεροδυναμικό εμπρός μέρος κάνει το αυτοκίνητο ιδιαίτερο», πρόσθεσε.

Για την κατασκευή του αυτοκινήτου έχει γίνει χρήση αλουμινίου και ανθρακονημάτων, με την αρχιτεκτονική να είναι όμοια με αυτή της Lamborghini Huracan. Το κέρδος που προέκυψε από αυτές τις κινήσεις μεταφράζεται σε 40% μεγαλύτερη ακαμψία και 15% χαμηλότερο βάρος σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί με τον V10 των 5,2 λίτρων που αποδίδει στις δυο εκδόσεις του 540 και 610 ίππους αντίστοιχα. Αυτός θα συνεργάζεται αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, αφού το χειροκίνητο δεν θα είναι διαθέσιμο στο νέο R8.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!