Aston Martin Lagonda… στην πραγματικότητα

Aston Martin Lagonda… στην πραγματικότητα
Η Aston Martin Lagonda προσγειώνεται στο Ομάν και βγάζει τις πρώτες της φωτογραφίες.

Ένα μήνα περίπου πριν σας είχαμε αναφέρει για την αναβίωση της Lagonda από την Aston Martin, παρουσιάζοντας την πρώτη εικόνα προπαραγωγής. Σήμερα λοιπόν επιστρέφουμε με την πρώτη πραγματική φωτογραφία, που δείχνει «λαμαρίνα».

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, η Lagonda προορίζεται αποκλειστικά για τους πλούσιους στη Μέση Ανατολή και φυσικά η πρώτη φωτογραφία δεν θα μπορούσε να έρχεται από κάπου αλλού εκτός από την αεροπορική εταιρεία του Ομάν που πραγματοποιεί τη μεταφορά της.

Για την κατασκευή της χρησιμοποιήθηκε η πλατφόρμα VH από την Rapid, ενώ, προκειμένου να διατηρηθεί το βάρος σε χαμηλά επίπεδα έχει γίνει εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων.

Η Aston Martin δεν έχει δώσει ακόμα στοιχεία για τον κινητήρα, αλλά είναι πολύ πιθανό κάτω από το καπό της Lagonda να υπάρχει ο V12 των 6,0 λίτρων με απόδοση 600 ίππων.

Η μετάδοση της κίνησης θα περνάει στους πίσω τροχούς έσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων με οκτώ σχέσεις και η επιτάχυνση από στάση μέχρι τα πρώτα 100 χλμ./ώρα θα ολοκληρώνεται σε περίπου 4 δλ.

Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν επίσημα από το νέο έτος, με την παραγωγή της να περιορίζεται σε μόνο 100 μονάδες. Για τιμή ούτε λόγος από τους Βρετανούς, αφού φαίνεται ότι θα την διαπραγματευτούν απευθείας με τους Άραβες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!