To Abarth 595 biposto στο Gumball, δίπλα στα supercars

To Abarth 595 biposto στο Gumball, δίπλα στα supercars
Το νέο εντυπωσιακό Abarth 595 biposto θα συμμετέχει στον διεθνή αγώνα Gumball 3000, μαζί με τα κορυφαία αυτοκίνητα στον κόσμο.

Σε ένα αγώνα επίδειξης και αντοχής, 4.500 χιλιομέτρων, που περνά από τέσσερις χώρες, το Abarth 595 biposto θα δείξει τις δυνατότητες του, έχοντας μάλιστα το συμβολικό αριθμό 1 στις πόρτες του.

Ζυγίζει μόνο 997 κιλά, χάρη στις αλλαγές που έγιναν στο αμάξωμα και το εσωτερικό του, το οποίο όπως μαρτυρά και το όνομά του να είναι αποκλειστικά διθέσιο. Κάτω από το εμπρός καπό κρύβονται 190 ίπποι από τον γνωστό τούρμπο κινητήρα 1.4 T-Jet. Για την επιτάχυνση από στάση μέχρι τα πρώτα 100 χλμ./ώρα χρειάζεται μόλις 5,9 δλ. ενώ η ισχύς περνά στους εμπρός τροχούς μέσω ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης.

Το Gumball 3000 ξεκινά στις 4 Ιουνίου από το Μαϊάμι της Φλόριντα, περνάει από την Ατλάντα και φτάνει στη Νέα Υόρκη, από όπου τα αυτοκίνητα με αεροπλάνο θα μεταφερθούν στη Μεγάλη Βρετανία. Στις 8 Ιουνίου ο αγώνας ξεκινά πάλι από το Εδιμβούργο με προορισμό το Λονδίνο, το Παρίσι και τη Βαρκελώνη, με σημείο τερματισμού την Ίμπιζα στις 11 Ιουνίου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!