Η Fiat πληρώνει ακριβά τη σωτηρία του πλανήτη

Η Fiat πληρώνει ακριβά τη σωτηρία του πλανήτη
Η σωτηρία του πλανήτη περνάει από την τσέπη της Fiat, όπως επισήμανε ο πρόεδρος της Fiat Sergio Marchionne.

Χαριτολογώντας, ο πρόεδρος της Fiat πρότεινε στο κοινό να μην αγοράζει το νέο ηλεκτρικό 500e. Περίεργο θα πείτε, αλλά έχει εξήγηση, αφού κάθε ένα αυτοκίνητο που πωλείται βάζει μέσα κατά 10.000 ευρώ την ιταλική εταιρεία.

Μάλιστα, όπως επίσης δήλωσε, το είχε προβλέψει ένα χρόνο πριν ότι το μικρό ηλεκτρικό 500αράκι θα ζημίωνε οικονομικά την εταιρεία.

Έπεσε λίγο έξω όμως, αφού η πρόβλεψή του ήταν για 10.000 δολάρια, ενώ στην πραγματικότητα και όταν ξεκίνησαν οι πωλήσεις αποδείχθηκε ότι η «χασούρα» είναι 14.000 δολάρια, δηλαδή 10.000 ευρώ.

Το Fiat 500e χρησιμοποιεί μπαταρίες lithium-ion, που έχουν χωρητικότητα 24 kWh και δίνουν δύναμη σε έναν ηλεκτρικό κινητήρα με απόδοση 83kW (111 ίππων) και 200 Nm ροπής, χαρίζοντας αυτονομία που φθάνει τα 140 χιλιόμετρα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα είναι 137 χλμ./ώρα.

Οι προδιαγραφές του έχουν ενδιαφέρον και σίγουρα μοιάζει ιδανικό για ένα «καθαρό» αυτοκίνητο πόλης, αλλά όπως αποδεικνύεται, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, η συγκεκριμένη τεχνολογία στοιχίζει πολύ στις αυτοκινητοβιομηχανίες κάτι που τις κάνει να κρατούν στάση αναμονής, όσον αφορά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ή εφόσον κάνουν το βήμα για την παραγωγή τους, να πληρώνουν τις ζημιές.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!