Μοναδική ατμόσφαιρα στο βουνό των Κενταύρων

Γιώργος Βαρίνος
Μοναδική ατμόσφαιρα στο βουνό των Κενταύρων
Τη μοναδική ατμόσφαιρα της Ανάβασης Πορταριάς έζησαν από κοντά οι οδηγοί του SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίου 2017 με τα Skoda Fabia 1.2 TSI. Η ανάβαση ήταν ο 3ος και 4ος αγώνας του Ενιαίου Πρωταθλήματος. Οι Νίκος Ζάχος και Γιάννης Χαραλαμπόπουλος πήραν από δύο νίκες σε Γενική και «Νέους» αντίστοιχα.

Στα πρότυπα κορυφαίων ενιαίων πρωταθλημάτων σε ολόκληρο τον κόσμο το SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίο 2017 ξεχωρίζει ήδη από το δεύτερο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο της πορείας του. Η εξαιρετική ατμόσφαιρα μεταξύ των «αντιπάλων» και ο ευγενής ανταγωνισμός του ενός απέναντι στον άλλον, συνδυάζονται άψογα με τη σταδιακή βελτίωση ακόμη και εκείνων που δεν είχαν καμία πρότερη αγωνιστική εμπειρία.
Αυτό ακριβώς έγινε και στην 37η Ανάβαση Πορταριάς, η οποία αποτέλεσε τον 3ο και 4ο αγώνα του SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίου 2017 με 16 οδηγούς να συμμετέχουν στη Γενική κατάταξη, εκ των οποίων οι 8 στην ξεχωριστή κατηγορία κάτω των 30 ετών.
Μεγάλος πρωταγωνιστής, ο Νίκος Ζάχος που ήρθε στην ανάβαση του Βόλου ως πρωτοπόρος της Γενικής και χάρη στις δύο νίκες αύξησε ακόμη περισσότερο τη διαφορά από τους υπόλοιπους. Το ταλέντο και η εμπειρία του δεν άφησαν πολλά περιθώρια, ενώ η σπουδαιότερη στιγμή της ημέρας ήταν αναμφίβολα, το αυθόρμητο χειροκρότημα όλων των οδηγών του Ενιαίου που αναγνώρισαν τους εξαιρετικούς χρόνους του νικητή, όταν εκείνος κατέβηκε από το αυτοκίνητό του στο τέλος του 2ου σκέλους.
Ο μοναδικός από τους οδηγούς άνω των 30 ετών, που πλησίασε το ρυθμό του Ζάχου, αλλά μόνο στο δεύτερο σκέλος ήταν ο Μίλτος Κύρκος που αρκέστηκε σε μια δεύτερη θέση το μεσημέρι, καθώς μια μικρή έξοδος στο πρωινό σκέλος τον άφησε ανικανοποίητο οδηγικά και με μικρή βαθμολογική συγκομιδή στον 3ο αγώνα του Ενιαίου.
Κατά τα άλλα ο Στάθης Κουκέας έδειξε σπουδαία βελτίωση και μπορεί να υπερηφανεύεται πως άφησε πίσω του τον πολύ πιο έμπειρο Γιώργο Καμιτσάκη, έστω και για τρία εκατοστά του δευτερολέπτου, ενώ ο Γιώργος Σαρταμπάκος που έκανε ντεμπούτο στο Ενιαίο στην Πορταριά, επιστρέφοντας σε αγώνες έπειτα από χρόνια, έδειξε σταθερότητα στην πρώτη πεντάδα ανάμεσα στους «πρεσβύτερους» οδηγούς.
Αλλαγή στην κορυφή της βαθμολογίας των «Νέων» είχαμε στην Πορταριά, καθώς ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος σημείωσε το απόλυτο βαθμολογικά, με δύο νίκες στους δύο ξεχωριστούς αγώνες του Ενιαίου και πέρασε πρώτος, υποσκελίζοντας τον Στράτο Κυρλαγκίτση.
Δύο νίκες που μόνο εύκολες δεν ήταν καθώς η πίεση από τους υπόλοιπους «Νέους» ήταν ασφυκτική και στα δύο σκέλη της ανάβασης. Στο πρώτο επικράτησε του Φίλιππου Καλέση για λίγο λιγότερο από τρία δέκατα και στο δεύτερο άφησε πίσω του τον Κυρλαγκίτση για μόλις δύο εκατοστά του δευτερολέπτου. Το βάθρο συμπλήρωσε στην πρώτη περίπτωση ο Γιάννης Ποτουρίδης και στη δεύτερη ο Ταξιάρχης Ασημακόπουλος. Ο νεαρός από τη Δημητσάνα το πανηγύρισε δεόντως μιας και ήταν το πρώτο του βάθρο στο φετινό Ενιαίο.
Μακριά από τον καλό του εαυτό έμεινε ο Παναγιώτης Ρουστέμης που αποσυντονίστηκε από την έξοδο που είχε στο πρώτο σκέλος, ενώ ο Μιχάλης Δουλτσίνος έδειξε να πλησιάζει λίγο περισσότερο τους υπόλοιπους «Νέους» και να το απολαμβάνει. Τέλος ο rookie Ιάκωβος Γιουσουρούμ που έπεσε στα βαθιά της Πορταριάς, το «πάλεψε» και έμεινε ικανοποιημένος από το χρόνο του δευτέρου σκέλους που ήταν σημαντικά βελτιωμένος.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!