Αυτά τα αυτοκίνητα επιλέγουν οι Έλληνες (pics)

Αυτά τα αυτοκίνητα επιλέγουν οι Έλληνες (pics)

Αυτά τα αυτοκίνητα επιλέγουν οι Έλληνες (pics)

Ποια είναι τα πιο καλοπουλημένα μοντέλα στην ελληνική αγορά για το 2017, μέχρι στιγμής; Ξεχωρίζουμε τις πιο δημοφιλείς κατηγορίες και σας παρουσιάζουμε τους δύο «νικητές» από την κάθε μία.   

Η αγορά αυτοκινήτου το 2017 παρουσιάζει μικρές αυξητικές τάσεις συγκριτικά με πέρυσι και με την ευκαιρία, βλέπουμε ποια μοντέλα ευθύνονται για αυτό. 

Διαλέγουμε τις πιο δημοφιλείς κατηγορίες οχημάτων και ανακαλύπτουμε τα μοντέλα που προτιμούν οι Έλληνες αγοραστές, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώνει ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ). 

Αυτά ξεκινούν από τον Ιανουάριο και φτάνουν έως και το τέλος του Αυγούστου, καλύπτοντας δηλαδή τα δύο πρώτα τετράμηνα του έτους. Πάμε να δούμε ποια είναι αυτά τα μοντέλα, γιατί είναι τόσο ψηλά στις προτιμήσεις μας και πόσο κοστίζουν. Κάτω από το όνομα του αυτοκινήτου, βλέπουμε και πόσες μονάδες έχει «πουλήσει» από 1/1 μέχρι 31/8.

Κατηγορία Α (Mini) 

Fiat Panda 

Μονάδες: 2.297 

Μικρό, βολικό και οικονομικό, το Fiat Panda κερδίζει στη μάχη των mini. Διατίθεται με πλειάδα κινητήρων, βενζίνης και πετρελαίου, ατμοσφαιρικών και τούρμπο. Η βασική του έκδοση από πλευράς τιμής είναι με τον 1.2 των 69 ίππων και κοστίζει 10.600€. 

Toyota Aygo 

Μονάδες: 1.177

Το Aygo της Toyota είναι μια πολύ καλή πρόταση στην κατηγορία, όντας ευέλικτο, ολιγαρκές σε καύσιμο και επαρκές σε χώρους. O 1.000άρης βενζινοκινητήρας που το συνοδεύει αποδίδει 69 ίππους και οι τιμές του ξεκινάνε από τις 10.170€. 

Κατηγορία B (supermini) 

Toyota Yaris 

Μονάδες: 3.789 

Ο «άρχοντας» των πωλήσεων στην Ελλάδα είναι το Yaris, καθώς πρόκειται για το μοντέλο με τις περισσότερες ταξινομήσεις στο έτος. Πρόσφατα ανανεώθηκε, οπότε προσέλκυσε ακόμη περισσότερους αγοραστές και ο τιμοκατάλογος αρχίζει από τις 12.000€, με τον ίδιο 1.000άρη που χρησιμοποιεί και το Aygo.

Opel Corsa 

Μονάδες: 2.460 

Με λίγες μονάδες να το χωρίζουν από το τρίτο Nissan Micra, το Opel Corsa διατηρεί την πολύ καλή εμπορική του πορεία στη χώρα μας ακόμη και τώρα, που δεν είναι το πιο «φρέσκο» στην κατηγορία. Αυτό αποδεικνύει την αξία του αλλά και τις σωστές τιμές που καθορίζονται από την Opel, με το βασικό να στοιχίζει 11.400€ με τον 1.2 των 70 ίππων. 

Κατηγορία C (μικρομεσαία) 

Opel Astra 

Μονάδες: 1.680 

Το νέο Astra έπεισε τον κόσμο με την προσιτή πολυτέλεια που προσφέρει και τον ολοκληρωμένο του χαρακτήρα. Διατίθεται με πολλούς κινητήρες για να επιλέξει κανείς, που θα καλύψουν κάθε γούστο, ενώ έρχεται και η ταχύτερη έκδοση με τον κωδικό GSi. Στη βασική του έκδοση με τον τούρμπο του 1.0 λίτρου, στοιχίζει 17.300€. 

Toyota Auris 

Μονάδες: 1.040 

Με κομψή αισθητική και αποδεδειγμένη αξιοπιστία, το Toyota Auris συνεχίζει να ελκύει νέους πελάτες. Την τρέχουσα περίοδο μάλιστα, υπάρχει και προσφορά από την ελληνική αντιπροσωπεία που «ρίχνει» την τιμή του κατά 1.000€! Ξεκινάει από τις 16.300€ (15.300€ με προσφορά) για τον 1.33 βενζίνης των 99 αλόγων. 

Κατηγορία D (μεσαία) 

Fiat Tipo 

Μονάδες: 1.119 

Το ενδιαφέρον Fiat Tipo «πιάνει» την κορυφή των πωλήσεων στα μεσαία οικογενειακά. Οι σύγχρονοι πετρελαιοκινητήρες μαζί με τους μεγάλους χώρους και το πορτμπαγκάζ... πολύτεκνων προδιαγραφών, είναι μερικά από τα πιο βασικά «ατού» του. Το μεγαλύτερο όμως, είναι η τιμή του! Από 13.350€ το βενζινοκίνητο 1.4 των 95 ίππων και από 15.560€ το «μικρό» ντίζελ, πάντα στην έκδοση σεντάν! 

Skoda Octavia 

Μονάδες: 544 

Μια παραδοσιακή δύναμη της κατηγορίας είναι η Octavia της Skoda. Το τσέχικο μοντέλο αποδεικνύει ποικιλοτρόπως την αξιοπιστία του και τις αξίες του, αφού προσφέρει άνετη μετακίνηση έως και πέντε ατόμων, με αποσκευές! Παράλληλα διαθέτει υπερσύγχρονα κινητήρια σύνολα βενζίνης αλλά και πετρελαίου. Από 16.900€ με τον 1.0 TSI των 116 ίππων. 

Κατηγορία SUV 

Nissan Qashqai 

Μονάδες: 1.610

Δεν είναι τυχαίο που το Nissan Qashqai κατέχει τα σκήπτρα της κατηγορίας των SUV. Ο «βασιλιάς» του είδους μόλις παρουσιάστηκε και σε ανανεωμένη εκδοχή για να συνεχίσει την άριστη εμπορική πορεία του! Το νέο, διατίθεται από 19.120€ με τον 1.2 τούρμπο των 115 ίππων, ενώ υπάρχουν αρκετές ακόμη επιλογές κινητήρα στην γκάμα. 

BMW X1 

Μονάδες: 886

H BMW είναι ο μόνος premium κατασκευαστής που συναντάμε σε αυτή τη λίστα, καθώς εκπροσωπείται από την X1. Η τελευταία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην κατηγορία των SUV, πιθανότατα λόγω των πλούσιων προσόντων της. Για την sDrive18i των 140 ίππων, η BMW ζητά 31.375€. 

Best of internet