Το ακριβότερο βρετανικό αυτοκίνητο όλων των εποχών

Πέτρος Πιτσίνης
Το ακριβότερο βρετανικό αυτοκίνητο όλων των εποχών
Μια Aston Martin DBR1 του 1956, άλλαξε χέρια για 22.600.000 δολάρια σε δημοπρασία στις ΗΠΑ.

Οι Βρετανοί είναι γνωστοί περισσότερο για τα κορυφαία πολυτελή τους αυτοκίνητα, όπως οι Rolls Royce και οι Bentley. Θα περιμένε μάλιστα κανείς κάποιο από αυτά να έχει το μεγαλύτερο κόστος όλων των εποχών.

Αντίθετα όμως με τα φαινόμενα, ένα διόλου εντυπωσιακό οπτικά, αλλά εξαιρετικά σπάνιο αγωνιστικό μοντέλο, η Aston Martin DBR1 και μάλιστα σε πολύ προχωρημένη ηλικία, κέρδισε τον επίζηλο τίτλο.

Κατά τη διάρκεια του φετιβάλ αυτοκινήτου στο Pebble Beach της Καλιφόρνια, ο οίκος RM Sotheby’s πραγματοποίησε δημοπρασία, κατά την οποία το μικρό αγωνιστικό της Aston Martin ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Οι εκτιμήσεις του διάσημου οίκου δημοπρασιών εκτιμούσαν μια τιμή κοντά στα 20.000.000 δολάρια, η οποία τελικά όχι μόνο επετεύχθη αλλά και ξεπεράστηκε κατά 10% περίπου.

Να σημειώσουμε πως η σπανιότητα και οι μεγάλες αγωνιστικές επιτυχίες είναι ο λόγος που το αυτοκίνητο αυτό, κατέχει πλέον τον τίτλο του ακριβότερου βρετανικού μοντέλου που κατασξευάστηκε ποτέ.Βλέπετε είναι το πρώτο από τα πέντε που κατασκευάστηκαν και έχει οδηγηθεί από το διάσημο Στέρλινγκ Μος στα 1.000 χλμ. του Νίρμπουργκρινγκ, αγώνα τον οποίο κέρδισε.Παρά την ηλικία του, με 301 ίππους από τον εξακύλινδρο εν σειρά κινητήρα του, θα είναι συναρπαστικό στην οδήγηση. Αν και, όποιος έχει πληρώσει 22.000.000 δολάρια για να το αποκτήσει, δεν θα σκεφτεί ποτέ να το πιέσει στο όριο, στην πίστα ή στο δημόσιο δρόμο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!