Τι γίνεται στον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας; (vid)

Πέτρος Πιτσίνης
Τι γίνεται στον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας; (vid)
Ο αυτοκινητόδρομος Ε65 που θα ενώσει τη Λαμία με την Εγνατία οδό μετά την Καλαμπάκα, προχωρά με ταχείς ρυθμούς, αλλά θα ολοκληρωθεί σταδιακά έως το 2020.

Το τρίτο κατά σειρά μεγάλο οδικό έργο στη χώρα μας που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αφορά στον αυτοκινητόδρομο κεντρικής Ελλάδας, (Ε65), από ημικόμβο με Π.Α.Θ.Ε. στο ύψος των Θερμοπυλών, έως τον ανισόπεδο κόμβο με Εγνατία οδό μετά την Οξύνεια (συνολικό μήκος 174 χλμ.)

Ο αυτοκινητόδρομος Ε65 διαθέτει δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και διασχίζει τον κάμπο της Φθιώτιδας, την οροσειρά της Όθρυς, το θεσσαλικό κάμπο και τον Πηνειό ποταμό περνώντας δίπλα από τις πόλεις της Καρδίτσας, των Τρικάλων και της Καλαμπάκας μέχρι τους πρόποδες των Αντιχασίων, τον Ίωνα ποταμό και την οροσειρά των Χασίων για να ενωθεί τελικά με την Εγνατία Οδό στο δρυμό της Πίνδου. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα εθνικά έργα με ιδιαίτερη στρατηγική σημασία για την ανάπτυξη της χώρας και της περιφέρειας. Κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου σε νέα χάραξη και επί της ουσίας συνδέει την ανατολική με τη δυτική Ελλάδα.

Όπως μπορούμε να δούμε και στο πιο πρόσφατο video με την εξέλιξη των εργασιών κατασκευής, το έργο προχωρά με γοργά βήματα. Με την ολοκλήρωσή του το ταξίδι από Λαμία έως και Εγνατία θα διαρκεί 1 ώρα και 30 λεπτά, αντί των 2 ωρών και 30 λεπτά σήμερα, ενώ θα καταστεί ιδιαίτερα ασφαλές και ξεκούραστο.

Κάποια κομμάτια του δρόμου θα παραδοθούν μέσα στο 2017 στην κυκλοφορία, ωστόσο στο σύνολό του το έργο θα είναι έτοιμο, ειδικά το τμήμα σύνδεσης με τον αυτοκινητόδρομο Αθήνας – Θεσσαλονίκης, όχι νωρίτερα από το 2020.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!