Ένα ηλεκτρικό σκάφος με την μπαταρία της BMW i3 (pics)

Gazzetta team
Ένα ηλεκτρικό σκάφος με την μπαταρία της BMW i3 (pics)
Η BMW ένωσε τις δυνάμεις της με την Torqeedo, ώστε το ηλεκτρικό σκάφος της δεύτερης να πάρει την μπαταρία της i3.

Ηλεκτρισμός και αυτοκίνηση φαίνεται ότι είναι ένας συνδυασμός που εξελίσσεται ραγδαία και πως θα τον βλέπουμε πολύ συχνά στο μέλλον, αφού ήδη οι μεγάλες εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων έχουν βγάλει στην παραγωγή τα πρώτα ηλεκτρικά μοντέλα. Ωστόσο, η εν λόγω... μόδα ενδέχεται να περάσει και στη θάλασσα, όπου χρησιμοποιούνται τα σκάφη.

Έτσι, η BMW ένωσε τις δυνάμεις της με τη γερμανική κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών και υβριδικών σκαφών, Torqeedo. Η συνεργασία των δύο εταιρειών είναι ασυνήθιστη, όμως αυτές δούλεψαν μαζί για να εξασφαλίσουν ότι η μπαταρία λιθίου της i3 θα γίνει μέρος του ηλεκτρικού συστήματος οδήγησης Deep Blue της Torqeedo.

Μάλιστα, η μετάδοσή της από αυτοκίνητο σε σκάφος είναι απλή, αφού σχεδιάστηκε ως plug-and-play. Αυτή, λοιπόν, θα τοποθετηθεί στο πίσω μέρος του σκάφους, όπου θα γίνουν όλες οι απαραίτητες συνδέσεις, ώστε το... όπλο της Torqeedo να έχει μία ισχυρή μπαταρία.

«Οι υψηλής τάσης μπαταρίες i της ΒΜW είναι ένα μοντέλο της εξαιρετικής αξιοπιστίας και της απόδοσης για την ηλεκτροκίνηση. Μας επιτρέπουν να προωθήσουμε την ηλεκτρική τεχνολογία και την ολοκληρωμένη διαχείριση ενέργειας για σκάφη αναψυχής και εμπορικές θαλάσσιες εφαρμογές», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Torqeedo, Κριστόφ Μπαλίν.

Τέλος, να σημειωθεί πως από τη BMW γίνεται λόγος για «ευρεία ποικιλία εφαρμογών, που μπορούν να εξυπηρετηθούν από αυτό το ολοκληρωμένο κόνσεπτ βιωσιμότητας».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!