Γίνεται να οδηγήσεις ένα μονοθέσιο της Formula1 με το μυαλό; (vid)

Gazzetta team
Γίνεται να οδηγήσεις ένα μονοθέσιο της Formula1 με το μυαλό; (vid)
Ένας άνδρας από τη Βραζιλία έμεινε παράλυτος στα 18 του και στο πλαίσιο της καμπάνιας του για άτομα με ειδικές ανάγκες βρήκε τον τρόπο να οδηγήσει ένα μονοθέσιο της Formula1 με το μυαλό!

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα (21+).

Σε ηλικία 18 ετών ο Ροντρίγκο Χέμπνερ Μέντες έμεινε παράλυτος, αφού πυροβολήθηκε από κλέφτη. Έκτοτε ξεκίνησε μία καμπάνια για άτομα με ειδικές ανάγκες, ενώ έχει ιδρύσει το δικό του ίδρυμα στη Βραζιλία. Στο πλαίσιο αυτής βρήκε τον τρόπο να οδηγήσει ένα μονοθέσιο της Formula1 μόνο με το μυαλό του.

Πώς έγινε αυτό; Μέσω ενός εγκεφάλου-υπολογιστή, ο οποίος εφευρέυθηκε από την Αυστραλιανή Ταν Λι. Με τη βοήθεια αυτού και των εγκεφαλικών κυμάτων, ελέγχει τα πάντα, την επιτάχυνση, το φρενάρισμα και το στρίψιμο, καθώς το μονοθέσιο δεν έχει πεντάλια και τιμόνι, όπως παραδέχτηκε και η Λι.

«Το μονοθέσιο δεν έχει πεντάλια, δεν έχει τιμόνι, δεν έχει τίποτα. Ελέγχεται μόνο από αυτόν και το μυαλό του στην οδήγηση. Μεγάλωσα με τους Star Wars, οπότε η ιδέα της κίνησης ενός αντικειμένου με το μυαλό ήταν ήδη μέρος της επιστημονικής φαντασίας. Αυτό από μόνο του είναι κουλ.

Αλλά η οδήγηση ενός μονοθεσίου της Formula1 το πάει σε άλλο επίπεδο», είπε η εφευρέτρια του ξεχωριστού αυτού υπολογιστή, που... θολώνει τα όρια μεταξύ μυαλού και μηχανήματος. «Ήταν πολύ μεγάλη πρόκληση να συγκεντρωθώ και να αισθανθώ ότι έλεγχα το μονοθέσιο.

Η ηγεσία της ομάδας ήρθε και με ρώτησε ''είσαι έτοιμος, μπορούμε να ξεκινήσουμε;''. Ξαφνικά ήμουν εγώ, το μονοθέσιο και η πίστα. Έδωσα την πρώτη εντολή, που ήταν η επιτάχυνση, και το μονοθέσιο άρχισε να τρέχει. Ήταν απίστευτο», είπε, από τη μεριά του, ο Μέντες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!