Δύο ηλεκτρικά οχήματα για τον Ελληνικό Στρατό (pics)

Gazzetta team
Δύο ηλεκτρικά οχήματα για τον Ελληνικό Στρατό (pics)
Στον κόσμο του ηλεκτρισμού μπαίνει και ο Ελληνικός Στρατός, με το ΓΕΣ να παραλαμβάνει τα Volkswagen e-Golf και e-Up!.

Τα ηλεκτρικά οχήματα μπαίνουν σιγά-σιγά στη ζωή μας και δεν είναι λίγα αυτά που κυκλφορούν και στη χώρα μας. Έτσι, και ο Ελληνικός Στρατός αποφάσισε να μπει σε αυτόν τον κόσμο. Όχι, δεν πρόκειται για την περίφημη «καναδέζα» ή για κάποιο πολεμικό άρμα, αλλά για τα οχήματα πολιτικού τύπου, τα οποία χρησιμοποιεί το Γενικό Επιτελείο Στρατού για τις μετακινήσεις του.

Το ΓΕΣ, λοιπόν, παρέλαβε από τη Volkswagen ένα e-Golf κι ένα e-Up! στην προσπάθεια να μειώσει το ενεργειακό αποτύπωμα και τα λειτουργικά έξοδα, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του ΓΕΕΘΑ για το περιβάλλον και την ενέργεια. Ο Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Σταφανής, λοιπόν, παρέλαβε εκ μέρους του ΓΕΣ τα δύο ηλεκτρικά οχήματα από τον εμπορικό διευθυντή της Volkswagen στην Ελλάδα, Θανάση Κονιστή.

Βέβαια, στην εκδήλωση της παράδοσης των e-Golf, e-Up! βρέθηκαν και στελέχη του ΓΕΣ, καθώς και της Kosmocar. Έτσι, φαίνεται ότι ακόμα και ο ΕΣ βλέπει μπροστά, όσον αφορά την αυτοκίνηση. Βέβαια, το ερώτημα είναι αν θα μπορέσει να διαθέσει τέτοια οχήματα και για στρατιωτικού τύπου στο μέλλον.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!