Δέκα ονόματα αυτοκινήτων για γέλια και για κλάματα! (pics)

Δέκα ονόματα αυτοκινήτων για γέλια και για κλάματα! (pics)
Μπορεί να ακούγεται εύηχο το όνομα ενός μοντέλου στα αγγλικά, όμως σε ορισμένες γλώσσες ενδέχεται να σημαίνει κάτι πρόστυχο, υβριστικό ή γελοίο. Το βιώσαμε μάλιστα και στην...Ελλάδα.
Υποτίθεται, ότι οι αυτοκινητοκατασκευαστές δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη και ότι ελέγχουν κάθε λεπτομέρεια στα νέα μοντέλα τους, από το ντιζάιν έως την ποιότητα των υλικών και από την αντοχή των μηχανικών μερών έως τους θορύβους και την αεροδυναμική. Τι γίνεται όμως, όταν ανακαλύπτουν εκ των υστέρων, ότι το όνομα που διάλεξαν για ένα αυτοκίνητό τους, ισοδυναμεί σε κάποια γλώσσα με βρισιά, προσβολή ή σημαίνει κάτι γελοίο; Εμείς βρήκαμε δέκα μοντέλα αυτοκινήτων, που προκαλούν σε ορισμένες χώρες με τις ονομασίες τους θυμό, γέλια, απέχθεια ή αμηχανία. Ενα από αυτά έγραψε ιστορία και στην Ελλάδα, όπου εισαγόταν με διαφορετικό όνομα από το εργοστασιακό, επειδή προκαλούσε ευτράπελους συνειρμούς στη γλώσσα μας.
1. Seat Malaga
Bildergebnis für seat malaga gredos
To μικρομεσαίο μοντέλο της ισπανικής μάρκας δεν πέρασε ποτέ τα σύνορα της Ελλάδας με το επίσημο όνομα Malaga, επειδή η εισαγωγική εταιρεία φοβήθηκε περίεργους συνειρμούς λόγω του ονόματός του. Ετσι κυκλοφόρησε στην πατρίδα μας ως Gredos, ενώ αντίθετα στο εξωτερικό διατήρησε την ονομασία Malaga.
2. Nissan Serena
Bildergebnis für nissan serena
To oικογενειακό βανάκι προκαλούσε αμηχανία με το όνομά του, καθώς το μοιραζόταν με μία γνωστή μάρκα, που κατασκευάζει γυναικείες σερβιέτες.
3. Μazda Laputa
Bildergebnis für mazda laputa
Σπάνια βλέπεις μία γυναίκα να οδηγεί ένα Mazda Laputa σε ισπανόφωνη περιοχή, καθώς το όνομα La puta σημαίνει την ιερόδουλο.
4. Mitsubishi Pajero
Bildergebnis für mitsubishi pajero
Pajero ονομάζεται στα ισπανικά, ο...αυνανιζόμενος. Γιαυτό και το δημοφιλές τζιπ της Mitsubishi κυκλοφόρησε στη Λατινική Αμερική ως Montero.
5. Fiat Uno
Bildergebnis für fiat uno
Uno σημαίνει στην Ιταλία ''Ενα'', όχι όμως και στη Φινλανδία όπου -με μακρόσυρτη προφορά ''uuno''- φωνάζουν τους ηλίθιους.
6. Tata Zica
Bildergebnis für tata zica
To ινδικό μοντέλο μετονομάσθηκε αμέσως μετά το λανσάρισμά του σε Tiago, επειδή το αρχικό όνομα παρέπεμπε στον ιό Zika, που κάνει θραύση κυρίως στη Νότια Αμερική. Να πούμε, ότι Tiago είναι ένα αρκετά διαδεδομένο ανδρικό όνομα στην Πορτογαλία.
7. Ford Pinto
Bildergebnis für ford pinto
To συγκεκριμένο coupe συνδέθηκε με πολλά ατυχήματα λόγω κατασκευαστικών αστοχιών, όμως και το όνομά του σημαίνει στη Νότια Αμερική ''δειλός'', ''συμμορίτης'', ενώ παραπέμπει και στο...μικρό πέος!
8. Αudi E-Tron
Bildergebnis für audi e-tron
Όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα της Audi φέρουν τον χαρακτηρισμό E-Tron, ο οποίος όμως μυρίζει άσχημα στα γαλλικά, επειδή αναφέρεται στα...περιττώματα.
9. Τοyota Opa
Bildergebnis für toyota opa
Το συγκεκριμένο μοντέλο λανσαρίστηκε στην Ιαπωνία το 2000 και δείχνει γερασμένο σχεδιαστικά. Κάτι απόλυτα κατανοητό στα γερμανικά, στα οποία Opa ονομάζεται ο παππούς.
10. Lada Nova
Bildergebnis für lada nova
Ποιος θα αγόραζε ένα αυτοκίνητο, που δεν λειτουργεί; Αυτό ισχύει για το Lada Nova στις ισπανόφωνες χώρες, όπου ''No va'' σημαίνει απλά ''δεν πάει''.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!