Ποιες είναι οι πέντε σημαντικότερες πρωτότυπες Porsche; (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Ποιες είναι οι πέντε σημαντικότερες πρωτότυπες Porsche; (video)
Η γερμανική εταιρεία επιλέγει και μας παρουσιάζει τα πιο ιδιαίτερα πρωτότυπα μοντέλα που δημιούργησε για τις διεθνείς εκθέσεις, από το 1959 έως σήμερα.

Σε ορισμένα από τα πέντε πιο σημαντικά πρωτότυπα μοντέλα που έχει παρουσιάσει ποτέ η Porsche, έτσι όπως ακριβώς τα επέλεξε η ίδια, θα αναγνωρίσετε τα μοντέλα παραγωγής για τα οποία αποτέλεσαν τους άμεσους προδρόμους. Ωστόσο, μερικά από αυτά χρειάστηκαν πάρα πολλά χρόνια για να βρουν το δρόμο προς την παραγωγή, όπως η 989 του 1988, που ήταν η πρώτη απόπειρα της Panamera και τελικά πήρε το «πράσινο φως» έντεκα χρόνια μετά, το 2009.

Φυσικά υπήρξαν και κάποια που δεν πήραν ποτέ έγκριση για κατασκευή, όπως η Cayenne Cabriolet του 2002. Της οποίας η targa μορφή δεν συγκίνησε το κοινό τόσο ώστε να εκφράσει το ενδιαφέρον του.

Τα πρωτότυπα που υπήρξαν ταυτόσημα σχεδόν με τα μοντέλα παραγωγής είναι η 911 του 1959 και η 918 Spyder του 2010. Όσο για το πιο πρόσφατο Mission E, αυτό σίγουρα θα είναι πολύ κοντά στο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της Porsche, που προγραμματίζεται για το 2020.

Απολαύστε τη δημιουργικότητα και την πρωτοτυπία των σχεδιαστών της Porsche που, ειδικά στην περίπτωση της 911, δημιούργησαν ένα σχήμα που αρνείται να γεράσει, παρότι προσεγγίζει τα 50 χρόνια από την ημέρα που παρουσιάστηκε.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!