Παρέα με τους Μπολτ, Φελπς ο Ρόσμπεργκ

Νίκος Τσιώκος
Παρέα με τους Μπολτ, Φελπς ο Ρόσμπεργκ
Δίπλα στους Γιουσέιν Μπολτ και Μάικλ Φελπς βρέθηκε ο Νίκο Ρόσμπεργκ, ο οποίος βραβεύτηκε ως Breakthrough of the Year στα Αθλητικά Βραβεία Laureus στο Μονακό.

Παρέα σε μεγάλους αθλητές, που έχουν διακριθεί παγκοσμίως, έκανε ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου ο Νίκο Ρόσμπεργκ. Ο Γερμανός βρέθηκε δίπλα στους Γιουσέιν Μπολτ και Μάικλ Φελπς στα Αθλητικά Βραβεία Laureus, όπου βραβεύτηκε ως Breakthrough of the Year για το επίτευγμά του να νικήσει τον Λιούις Χάμιλτον και να κατακτήσει τον τίτλο στη Formula1.

Μάλιστα, ο παγκόσμιος πρωταθλητής άφησε πίσω του αθλητές με παγκόσμια ρεκόρ, όπως οι Αλμάζ Αγιάνα, Γουέιντ φαν Νιεκέρκ, καθώς και τρεις ομάδες, την πρωταθλήτρια Αγγλίας Λέστερ, την Ισλανδία που έφτασε στα προημιτελικά του Euro και την Ολυμπιακή ομάδα ράγκμπι των Φίτζι, που κατέκτησαν εφτά χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το περασμένο καλοκαίρι.

Έτσι, ο Ρόσμπεργκ έγινε ο πέμπτος πιλότος της F1 που παίρνει ένα τέτοιο βραβείο, αφού έχουν προηγηθεί οι Χουάν Πάμπλο Μοντόγια (2002), Λιούις Χάμιλτον (2008), Τζένσον Μπάτον (2010) και Ντάνιελ Ρικιάρντο (2015).

«Αυτό είναι πολύ ξεχωριστό για μένα», δήλωσε ο Ρόσμπεργκ, που παρέλαβε το βραβείο του από το δις παγκόσμιο πρωταθλητή της F1, Έμερσον Φιτιπάλντι, ενώ σε βίντεο στο twitter πρόσθεσε ότι «πρόκειται για το Όσκαρ των σπορ και είναι το καλύτερο που μπορείς να κερδίσεις στον αθλητισμό».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!