Ποια κληρονομιά άφησε ο Ομπάμα στον Τραμπ;

Πέτρος Πιτσίνης
Ποια κληρονομιά άφησε ο Ομπάμα στον Τραμπ;
Τελικά δεν θα είναι όλα διαφορετικά στη διοίκηση Τραμπ. Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ θα συνεχίσει να μετακινείται με το «τέρας» του Ομπάμα.

Μια Cadillac που μοιάζει με Escalade αλλά φυσικά είναι ένα κινητό φρούριο, παίζει το ρόλο της προεδρικής λιμουζίνας από το 2009 και θα συνεχίσει να μετακινεί και το νέο πρόεδρο Τραμπ τουλάχιστο μέχρι το τέλος του έτους.

Για την ακρίβεια πρόκειται για μια ντουζίνα από αυτές, οι οποίες είναι πανομοιότυπες ώστε να μην μπορεί κανείς να γνωρίζει σε ποια και πότε βρίσκεται ο αμερικανός πρόεδρος, για λόγους ασφαλείας φυσικά. Παρά την εξωτερική της ομοιότητα με Escalade, η προεδρική λιμουζίνα είναι ένα «τανκ». Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το προσωνύμιο που της έχει δοθεί: Το τέρας.

Αυτό λοιπόν έχει μήκος 5,5 μέτρα και βάρος 8 τόνους. Διότι το αμάξωμά του διαθέτει πάχους 13 εκατοστών θωράκιση πολλαπλών στρωμάτων, για να αντέχει ακόμα και αντιαρματικά βλήματα. Το επίπεδο της θωράκισής του δεν υπάρχει σε κανένα άλλο αυτοκίνητο, ενώ εξοπλίζεται επίσης με αυτόνομο σύστημα πυρόσβεσης και παροχής οξυγόνου. Δεν λείπουν τέλος και οι προμήθειες σε… αίμα συμβατής ομάδας με αυτής του προέδρου, για την περίπτωση που τραυματιστεί και χρειαστεί μετάγγιση.

Η μοναδική αυτή λιμουζίνα μπορεί να μεταφέρει έως και εφτά άτομα σε ένα περιβάλλον κορυφαίας πολυτέλειας, τα πέντε πίσω, ενώ διαθέτει άμεση σύνδεση με τα επικοινωνιακά συστήματα του Λευκού Οίκου και του Πενταγώνου.

Ήδη η GM ετοιμάζει μια νέα εκδοχή του «τέρατος» για το νέο πρόεδρο, αυτή όμως δεν θα είναι έτοιμη πριν το τέλος του 2017. Έτσι ο Τραμπ κληρονομεί στην ουσία από τον Ομπάμα τις προεδρικές λιμουζίνες με τις οποίες θα μετακινείται, όσο και αν αυτό δεν του είναι καθόλου ευχάριστο. Τουλάχιστον είναι αμερικανικής κατασκευής γιατί, στην αντίθετη περίπτωση, μάλλον θα κυκλοφορούσε με τα πόδια.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!