Πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο από την Infiniti

Νίκος Τσιώκος
Πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο από την Infiniti
Η Infiniti έχει στα σχέδιά της να κατασκευάσει και να παρουσιάσει ένα πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο μέχρι και το 2020 και ήδη έχει ξεκινήσει τις δοκιμές με πρωτότυπα.

Στην εποχή των ηλεκτρικών μοντέλων έχει αρχίσει να μπαίνει σιγά-σιγά ο πλανήτης Γη και δεν είναι λίγες οι μάρκες που έχουν ξεκινήσει την κατασκευή αυτών. Βέβαια, η αρχή έγινε με τα υβριδικά (με κινητήρα βενζίνης και ηλεκτρικό μοτέρ), αλλά, πλέον, όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν περάσει στο επόμενο στάδιο.

Αυτό είναι τα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα και αυτό έχει στα άμεσα σχέδιά της και η Infiniti. Πιο συγκεκριμένα, η θυγατρική της Nissan έχει σκοπό να το πράξει αυτό μέχρι και το 2020, ώστε να το παρουσιάσει επίσημα στο κοινό. Μάλιστα, ήδη έχουν ξεκινήσει οι δοκιμές με πρωτότυπα, όπως παραδέχτηκε σε δηλώσεις του στο Autocar το αφεντικό της Infiniti, Ρόλαντ Κρούεγκερ.

Για την ακρίβεια, τόνισε ότι ήταν πολύ καλό από πλευράς απόδοσης το πρωτότυπο που οδήγησε, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν αποκλείεται να επισκεφθεί τη Nissan, ώστε να χρησιμοποιήσει τους ηλεκτρικούς κινητήρες της.

Πάντως, τη προσπάθειά της στα υβριδικά την έχει κάνει η Infiniti με το πρωτότυπο Emerg-E, το οποίο έφερε στο... φως το 2012 και ήταν με δύο ηλεκτρικά... μοτέρ, που... έβγαζαν συνολικά 402 ίππους και 1000 Nm ροπή. Το αν θα πιάσει ξανά αυτά τα νούμερα είναι άγνωστο, όμως η Infiniti παραμένει προσηλωμένη στην απόδοση και στον χειρισμό, ώστε να προσφέρει μία μοναδική εμπειρία οδήγησης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!