Να τι δεν πρέπει ποτέ να κάνεις σε πάγο και χιόνι (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Να τι δεν πρέπει ποτέ να κάνεις σε πάγο και χιόνι (video)
Πιο παραστατική απεικόνιση των δυο πιο συνηθισμένων και επικίνδυνων λαθών κατά την οδήγηση σε ακραίες καιρικές συνθήκες, δεν γίνεται.

Η Mercedes G Class βρίσκεται περισσότερα από 37 χρόνια στην παραγωγή και είναι ένα από τα πλέον ικανά εκτός δρόμου οχήματα, με τεράστιες δυνατότητες κίνησης ακόμα και στις πλέον αντίξοες συνθήκες.

Παρά την ικανότητα του αυτοκινήτου όμως, οι νόμοι της φυσικής καραδοκούν για όλους και ιδίως για τους άμυαλους οδηγούς. Ή αυτούς που δεν διαβάζουν το inMotion by Gazzetta και ειδικά τις 10+1 εντολές για την οδήγηση στο χιόνι.

Σε αυτό το άρθρο, η 6η εντολή ήταν απολύτως ξεκάθαρη: "Οδηγούμε αλλάζοντας όσο το δυνατόν λιγότερο και πάντα σταθερά και σταδιακά την κινητική κατάσταση του οχήματος. Δηλαδή διατηρούμε σταθερά χαμηλή ταχύτητα, δεν επιταχύνουμε ούτε επιβραδύνουμε απότομα".

Ακριβώς δηλαδή ότι δεν έκανε ο οδηγός στο video. Ο οποίος επιτάχυνε μόλις διαπίστωσε ότι κάποιος θέλει να τον προσπεράσει και, όταν διαπίστωσε ότι έχει φτάσει πια στο όριο της πρόσφυσης της G-Class, αντί να αφήσει πολύ σταδιακά και αργά το γκάζι μειώνοντας την ταχύτητα -και να διορθώσει ελάχιστα την πορεία με το τιμόνι αν είχε ολίσθηση- πάτησε φρένο.

Με αυτή την κίνηση, το μόνο που έκανε ήταν να χάσει εντελώς την ήδη οριακή πρόσφυση και φυσικά το αυτοκίνητο, ανεξέλεγκτο, να καταλήξει στην μπαριέρα.

Έτσι, ο άφρων οδηγός του video αντί να πάει να χαρεί χειμερινά σπορ, κατέληξε να συζητά με το φαναρτζή το κόστος αποκατάστασης της Mercedes. Πάλι καλά, γιατί θα μπορούσε στη θέση του φαναρτζή να βρίσκεται και ο γιατρός της εντατικής στο νοσοκομείο.

Για να μην βρεθείτε ποτέ λοιπόν στην ίδια άσχημη θέση, ποτέ μην ξεχνάτε τις 10+1 εντολές. Και την αυτοσυγκράτηση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!