Αποστολή στο φεγγάρι για την Audi! (vid & pics)

Νίκος Τσιώκος
Αποστολή στο φεγγάρι για την Audi! (vid & pics)
Η Audi έχει αποστολή στο φεγγάρι με το νέο τετρακίνητο όχημα, το οποίο... φοράει ηλεκτρικούς κινητήρες και είναι ικανό να το... παίξει αστροναύτης!

Τη δική της αποστολή έχει στο φεγγάρι η Audi! Τι δουλειά έχει εκεί η γερμανική μάρκα; Να κάνει εξερεύνηση με τον δικό της... αστροναύτη! Ο λόγος για το νέο lunar quattro, το οποίο κατασκεύασε σε συνεργασία με ομάδα Γερμανών μηχανικών και που μπορεί να κινηθεί στη σελήνη όπως ένας αστροναύτης!

Αυτό... φοράει τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες, ένας για κάθε τροχό, με την ενέργεια να προέρχεται από το ρυθμιζόμενο φωτοβολταϊκό και να αποθηκεύεται σε μία μπαταρία λιθίου. Από εκεί και πέρα, θα μπορεί να... διαβάζει όλα τα στοιχεία που θα εντοπίζει στην επιφάνεια της σελήνης με τη βοήθεια καμερών, εκ των οποίων οι δύο είναι στερεοσκοπικές και οι άλλες δύο επιστημονικές.

Όσον αφορά την ταχύτητά του, αυτή αναμένεται να είναι 3,6 χλμ./ώρα, τη στιγμή που το εν λόγω τετρακίνητο όχημα ζυγίζει 30 κιλά. Βέβαια, πριν την αποστολή στο φεγγάρι η Audi θα κάνει και δοκιμές στη Μέση Ανατολή, ενώ το ταξίδι είναι προγραμματισμένο για το τέλος του 2017 με πύραυλο της SpaceFlight Industries.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο όχημα συμμετάσχει στον διαγωνισμό Lunar XPRIZE της Google και πρέπει να πραγματοποιήσει με επιτυχία την προσελήνωση και να εξερευνήσει τουλάχιστον 500 μέτρα στη σελήνη, με την Audi να οφείλει να δώσει βίντεο και εικόνες υψηλής ανάλυσης στη Γη, ώστε να υπάρχουν και τα διαπιστευτήρια.

Εφόσον γίνει αυτό, θα κερδίσει το έπαθλο των 30 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο θα είναι σημαντικό ποσό στα ταμεία της γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!