Με 300 έρχεται το Seat Leon Cupra

Γιώργος Βαρίνος
Με 300 έρχεται το Seat Leon Cupra
Επιβεβαιώθηκε η αύξηση της ισχύος του ανανεωμένου Seat Leon Cupra στους 300 ίππους, καθώς και τετρακίνητη έκδοση του Leon Cupra ST.

Μετά την πρόσφατη ανανέωση του μικρού –μεσαίου μοντέλου της Seat, επιβεβαιώθηκε και η έλευση της έκδοσης Cupra με τις αισθητικές αλλαγές αλλά όχι μόνο.

Έτσι, από τις αρχές του 2017 όλες οι εκδόσεις Cupra, 5θυρη, τρίθυρη και ST, θα έχουν απόδοση 300 από 290 ίππους. Υπενθυμίζουμε ότι το Leon Cupra ξεκίνησε το 2014 με ισχύ 280 ίππων, ανέβηκε το 2015 στους 290 και πλέον περνά στην εποχή της ωριμότητάς του με 300.

Κινητήρας παραμένει πάντα ο γνωστός δίλιτρος TSi που για την περίσταση αποδίδει μια από τις υψηλότερες ιπποδυνάμεις του –καθώς ας μην ξεχνάμε ότι χρησιμοποιείται σε όλες τις μάρκες και σε δεκάδες μοντέλα του group VW. Στην περίπτωση του hatchback Leon συνδυάζεται μόνο με κίνηση στους εμπρός τροχούς, ωστόσο με το station αμάξωμα του ST θα προσφέρεται και σε τετρακίνητη έκδοση.

Ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί στοιχεία επιδόσεων, αν όμως συνυπολογίσουμε ότι η έκδοση των 280 ίππων είχε για κάποιο διάστημα το ρεκόρ ταχύτερου γύρου στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ για hatchback με κίνηση εμπρός, πριν αυτό περάσει στο νέο Honda Civic Type R, είναι βέβαιο ότι έχουμε να κάνουμε με κάτι πολύ "καυτό".

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!